Hafta sonuna dikkat! Sıcaklık 10 derece birden düşecek

Hafta sonuna dikkat! Sıcaklık 10 derece birden düşecek
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu için uyarı üstüne uyarı verdi. Planı olanlar dikkat! Sıcaklıklar 10 derece birden düşecek.

Bugün için 6 ile sarı kodlu uyarı verilirken Meteoroloji'den hafta sonu için hava durumu raporu geldi. 7 günlük hava tahmin raporuna göre hafta sonundan itibaren batı kesimlerden başlayarak yurt genelinde sıcaklıkların 6 ila 10 derece azalacağı belirtildi.

KARLA KARIŞIK YAĞMUR VE KAR UYARISI

Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Muş ve Bitlis çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İç ve batı kesimlerde pus ve sis, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR

Marmara, Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da 3 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevreleri ile Antalya'nın doğu, Mersin'in batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, su baskını vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.