Göçmen kaçakçılarına 37 ilde operasyon! 4 bin 568 düzensiz göçmen yakalandı

Göçmen kaçakçılarına 37 ilde operasyon! 4 bin 568 düzensiz göçmen yakalandı
Bakan Yerlikaya, Kalkan-4 Operasyonu hakkında bilgi verdi. 37 ilde göçmen kaçakçılarına yönelik olarak düzenlenen operasyonda 192 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve4 bin 568 düzensiz göçmen yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 37 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik düzenlenen “KALKAN-4” operasyonları hakkında bilgi verdi. Operasyon kapsamında 192 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 4 bin 568 düzensiz göçmen yakalandı.

Bakan Yerlikaya'nın açıklamalarının devamı şöyle:

Aziz milletimizin bilmesini İsterim ki;
Ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye kalkışan insan kaçakçılarına asla fırsat vermeyeceğiz. bir bir yakalayıp adalete teslim edeceğiz.

❌Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bilecik, Bitlis, Bolu, Bursa, Çanakkale, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Sakarya, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Van olmak üzere toplam 3️⃣7️⃣ ilde Jandarma ve Polisimiz tarafından gerçekleştirilen 1️⃣2️⃣6️⃣ ayrı yere yapılan Operasyonlarda;

1️⃣9️⃣2️⃣ göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı.
Bunlardan 4️⃣1️⃣’i tutuklandı.
7️⃣’si hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor.

Kaynak:Twitter