Futbolda fon dolandırıcılığında mağdurların parasını banka mı ödeyecek?

Futbolda fon dolandırıcılığında mağdurların parasını banka mı ödeyecek?
Türkiye'nin gündemine oturan futbolda fon dolandırıcılığı olayında merak edilen soruları Av. Mustafa Zafer, Master Haber TV YouTube kanalında yanıtladı. 'Mağdurların parası nasıl ödenecek?' sorusunu değerlendiren Mustafa Zefer, bankanın tazminat ödemesi için gerekli hususları anlattı.

Terim fonu olarak da bilinen futbolda fon dolandırıcılığında bilinmeyenleri, Master Haber TV YouTube kanalında Özge Nur Kandemir moderatörlüğündeki Gizli Dosya programında, Bankacılık ve İcra Hukuku Uzmanı, masterhaber.com yazarı Av. Mustafa Zafer değerlendirdi.

SÖZ KONUSU ZARARLARDAN BANKA MI SORUMLU OLACAK?

Eski banka şubesi müdürü Seçil Erzan'ın 'yüksek karlı fon' vaadiyle birçok kişiyi dolandırması sonrası 'mağdurların paraları ne olacak?' sorusu gündeme geldi. Zararlardan banka sorumlu olacak mı olmayacak mı sorusuna yanıt veren Zafer, Yargıtay'ın benzer konulardaki kriterlerine dikkat çekti.

Yargıtay'ın benzer mağduriyetlerin yaşanması karşısında ne gibi incelemeler yapılması gerektiğini açıkça ortaya koyduğunu ifade eden Zafer, "Bankanın Tazminat Sorumluluğu" başlığı altında gerekli kriterleri sıraladı.

Bankanın zararlardan sorumlu olması için 6 hususun olduğunu aktaran Zafer, daha önceki benzer bir kararı örnek göstererek, "Yargıtay 11 hukuk dairesinin 2021 tarihli davasında bu kararlar incelenmiş" dedi.

Benzer bir durumun bu davada da yaşanabileceğini belirten Av. Mustafa Zafer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bilirkişilerin yaptığı oran orantı hesabına göre bir tazminat yükümlülüğüne sokulacak belki de banka."