Fevzi Layiç’ten futbolda dolandırıcılık olayında bomba açıklamalar! Geçmişte de benzeri yaşanmış

Fevzi Layiç’ten futbolda dolandırıcılık olayında bomba açıklamalar! Geçmişte de benzeri yaşanmış
Fon vaadiyle aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Fernando Muslera gibi ünlü isimlerin de olduğu çok sayıda kişiyi dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan hakkındaki soruşturma tamamlanmış, geçtiğimiz hafta ilk duruşması görülmüştü.

Futbolda dolandırıcılık vurgunu gündemdeki yerini koruyor. Eski futbolcu Fevzi Layiç ile hukukçu Savaş Adalet, Master Haber moderatörü Figen Civan’a futbol dünyasını sarsan dolandırıcılık olayını yorumladı. Fevzi Layiç geçmişte de benzer bir dolandırıcılığın yaşandığını anlatarak şunları söyledi: Aykut Kocaman, Oğuz Çetin ve kendisinin de başına geldiğini 300 bin dolar kaybettiğini açıkladı.

Caddebostan’da bankada bize ait bir oda vardı. O zaman borsayla ilgilenen herkes işlem yapıyordu. Ben de mağdurlardan biriyim. O zaman bir borsa kağıdını götüren bir arkadaşın yanında çalışan bir bayan eski bir futbolcunun baldızı, beni teşvik etti o zaman ciddi bir paraydı. 300 bin dolar. Biz girdik onun peşinden bir daha da o parayı görmedik!

Fevzi Layiç futbolda dolandırıcılık olayının da bir saadet zincirine benzeterek şunları söyledi:

“Ardaların mağdur olması, diğerlerinin mağdur olmamasının sebebi peşlerinden bu oyuncuları getirdikleri için parayı getirdikleri için bir şeklide Fatih Hoca’nın fonu para kazanılıyor, siz de kazanın diyerek kendilerini kurtarmaya çalışmış olabilirler. Arkadaşlık ilişkilerinin bile yalan olduğunu görüyoruz.

Savaş Adalet ise gündemdeki konunun bir dolandırıcılık hadisesi olduğunu belirterek “Bir banka çalışanın kendi dostlukları ve arkadaşlıklarını ticari faaliyete dönüştürüp ve bu faaliyetten nemalandırması olayıyla karşı karşıyayız. Bankaların taraf olmadığı ancak mağdurların taraf olmasını istediği bir tablo görüyoruz. Elden ödenen para ile bankada dönen paralar var. “ dedi.