FETÖ'cü Ali Acar'ın oteli icradan satışa çıktı! Otelin adını FETÖ elebaşı koymuştu

FETÖ'cü Ali Acar'ın oteli icradan satışa çıktı!  Otelin adını FETÖ elebaşı koymuştu
Açıldığı tarihte Nil Luxury Termal Otel adıyla hizmet veren Afyonkarahisar’ın en büyük termal otellerinden  Alusso Termal Otel icradan satılacak. FETÖ davasından yargılanan Ali Acar’a ait olan otelin adı Fethullah Gülen tarafından konulduğu ileri sürülmüştü. 2016 yılından beri icralık olan otelin adı her yıl değiştirildi. Şu anda Alusso Termal Otel adıyla hizmet veren otel için belirlenen satış fiyatı tam 581 milyon lira oldu.

Ercan Öztürk / Özel Haber

Afyonkarahisar’ın Merkez ilçesi İnaz (Demirçevre) Mahallesi 489 ada 16 parselde bulunan 300 odalı termal otel, 580 milyon 917 bin TL muhammen bedelle icradan satışa çıkarıldı. 24 bin 269 metrekare alan üzerine kurulu 4 bloklu termal otelde restaurant, kür merkezi, fizik tedavi bölümleri, spa, otel odaları, apart odalar, dubleks odalar, yüzme havuzları bulunuyor. Son olarak Alusso Thermal Hotel SPA & Convention Center ismiyle işletilen otelin ilk satış ihalesi 11 Ocak 2024 tarihinde saat 11.30’da ikinci ihalesi ise 8 Şubat 2024 tarihinde aynı saatte gerçekleştirilecek.

Her yıl satışa çıkıyor!

Daha önce de Alila Deluxe Otel olarak hizmet veren taşınmaz 2016 yılından beri her yıl düzenli olarak satışa çıkarılıyor.  FETÖ soruşturmasında tutuklanan ve 24 ay cezaevinde kalan Ali Acar'a ait Alusso Termal Otel,  borçlarından dolayı özel bir bankanın talebiyle 2019 yılında  154 milyon 952 bin 24 TL muhammen bedelle satışa çıkarıldı.  18 Ocak'ta Afyonkarahisar 1'inci İcra Dairesi Mezat Salonunda açık artırma usulüyle satışa sunuldu. Ancak alıcı çıkmadı. Geçtiğimiz yıl da  254 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkan otele yine alıcı çıkmamıştı.

300 odalı, 5 yıldızlı

300 odası bulunan 5 yıldızlı termal otel, 'Nil Luxury Thermal Otel Spa' olarak da anılıyor. 'Nil' isminin ise FETÖ elebaşı Fetullah Gülen tarafından konulduğu iddia edildi. Otelde buhar odasından sinema salonuna, TV odasından oyun salonuna, mescitten termal- jakuzili termal ve açık havuza, saunaya, çocuk alanlarına ve spor alanları ile otoparka kadar birçok seçenek bulunuyor. 2009 sonunda inşasına başlanan otelin bir bölümü 2012'de, diğer bir bölümü 2013'te devreye girerken, tamamı 2015'te açıldı. Otelin adını Fethullah Gülen'in verdiği iddialarını yalanlayan Ali Acar, 15 Temmuz darbe girişiminden 3 ay önce gözaltına alındı. Acar, anılan dönemde 60 milyon liralık borcu için iflas erteleme talebinde bulundu. Acar, yönetim kurulu kararıyla kapatılan Afyon Termal Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (ATTİD) başkanıydı.