Erzincan'da altın madeninde toprak kayması! Daha büyük bir facia engellendi: 'Çatlak raporuyla alan boşaltılmış'

Erzincan'da altın madeninde toprak kayması! Daha büyük bir facia engellendi: 'Çatlak raporuyla alan boşaltılmış'
Erzincan İliç’teki altın madeninde siyanürlü toprağın dev bir çağlayan gibi aktığı facianın saatler önce alarm verdiği ortaya çıktı.

Erzincan İliç’te bulunan Anagold maden ocağında göçük meydana geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erzincan’ın İliç ilçesinde maden sahasında yaşanan toprak kaymasında 9 kişiye ulaşılamadığını söyledi.

RAPOR DAHA BÜYÜK BİR FACİAYI ÖNLEMİŞ

İliç’teki Anagold Çöpler Altın Madeni’nde önceki gün yaşanan toprak kayması sonucu dokuz işçi toprak altında kalmıştı.

İşçileri arama çalışmaları dün de devam etti. Maden işçilerinin aktarımına göre maden sahasında önceki gün 09.00 sıralarında yapılan rutin kontroller sırasında, dışarı çıkarılıp istiflenen toprakta çatlaklar meydana geldiği görüldü. Durum raporlanarak yönetime bildirildi.

maden-sahasinda-toprak-altinda-kalan-9-isciyi-arama-calismalarinda-2nci-gun-2880-dhaphoto1.jpg

Maden sahasının bu kısmında onlarca işçinin çalışacağı alan boşaltıldı. 14.28’de üç bölge amiri kontrol için bölgeye gittiği sırada, milyonlarca metreküp toprak istiflenme alanından nehir gibi aşağıya aktı. Üç sorumlu, boşaltılması gereken bölgede konteyner içerisinde bulunan beş kişi ve farklı bir bölgede çalışma yapan kamyon şoförü aracıyla birlikte, akan toprağa kapıldı.

maden-sahasinda-toprak-altinda-kalan-9-isciyi-arama-calismalarinda-2nci-gun-2880-dhaphoto14.jpg

TOPRAK ALTINDAKİ 9 İŞÇİYİ ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Erzincan’ın İliç ilçesinde bir maden sahasında toprak altında kalan 9 işçiyi arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Erzincan’ın İliç ilçesinde bulunan bir maden sahasında dün toprak kayması yaşandı. Yaklaşık 10 milyon metreküp toprak 800 metrelik bir alana yayıldı.

maden-sahasinda-toprak-altinda-kalan-9-isciyi-arama-calismalarinda-2nci-gun-2880-dhaphoto15.jpg

Toprak kaymasının olduğu esnada sahada bulunan 9 işçi toprak altında kaldı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. Toprak altında kalan 9 işçiye ulaşabilmek için çalışmalar aralıksız sürüyor. Arama kurtarma ekipleri çalışmalarına gündüz olduğu gibi günün ilerleyen saatlerinde de devam ediyor.

Kaynak:DHA