Emekli Kurmay Albay Ünal Atabay, İsrail istihbaratına yönelik operasyonun şifrelerini anlattı

Emekli Kurmay Albay Ünal Atabay, İsrail istihbaratına yönelik operasyonun şifrelerini anlattı
Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT), İsrail istihbaratına yönelik ses getiren operasyonunu, Emekli Kurmay Albay Ünal Atabay Master Haber TV YouTube kanalında değerlendirdi. 8 ildeki operasyonda Van detayına dikkat çeken Atabay, Mossad'ın eylem pozisyonuna geçmeden yakalandığını aktardı.

İstanbul başta olmak üzere 8 ilde İsrail istihbaratına yönelik düzenlenen operasyon geniş yankı uyandırdı. Master Haber TV YouTube kanalında, Mine Çakmakcı moderatörlüğündeki Master Rapor programına canlı bağlantıyla bağlanan Emekli Kurmay Albay Ünal Atabay operasyonun şifrelerini anlattı.

İsrail istihbarat servisinin, Türkiye üzerinden Orta Doğu'ya geçişlere dair bazı bilgilere ulaşma niyetlerinin olabileceğini ifade eden Atabay, Van'da yakalanan Mossad grubuna dikkat çekti.

MOSSAD'IN VAN'DAKİ GRUBUNUN SIRRI NE?

İsrail-Hamas savaşına atıfta bulunan Ünal Atabay, "Van'daki grup biraz İran odaklı gibi görünüyor. Ama neden? Hamas ile olan ilişkisinden bunu okumalıyız. Henüz eylem pozisyonuna geçecek bir duruma gelmeden yakalandıklarını anlıyoruz." dedi.

"MOSSAD'IN GİZEMLİLİĞİ YIKILDI"

İstihbarat servislerinin hazırlık süreçleri olduğunu kaydeden Atabay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunların daha önce de altyapıları vardır. Her ülkenin kendine özgü bir sistematiği var. Ama bunlar tam eyleme geçmeden yakalandılar. Demekki gözlerde büyütülecek kadar Mossad'ın gizemliliği yıkıldı. İsrail Hamas savaşında da bir Mossad'ın geç bilgi alması gibi iç kamuoyunda da tartıştılar."

"BEDELİNİ ÖDEDİLER"

Türk istihbaratının eski ve köklü geleneklere sahip olduğunu kaydeden Atabay, "Bizim istihbaratımızın dünya uyanık olduğunu gördü. Gerek sınır ötesindeki nokta operasyonlardan da görüldü. İstihbaratımızın güçlü olmasını istemeliyiz. Ülkemizin milli güvenliği ulusal çıkarları açısından son derece önemli" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'e yönelik "Bedelini öderler" sözlerini değerlendiren Emekli Kurmay Albay Ünal Atabay, şunları söyledi:

"Dolayısıyla bedelini ödediler. Ama tabiki bundan sonraki başka başka tür operasyon yapma arzularına yönelik dikkatli olmak lazım. Su uyur düşman uyumaz. O daima akılda olması gerekir. Bu konuda halkımızın da uyanık olması gerekir."