"Duba yok bir şey yok bakacağız" sözleri başını yaktı! Abdullah Kaya'ya büyük şok

"Duba yok bir şey yok bakacağız" sözleri başını yaktı! Abdullah Kaya'ya büyük şok
Kendisine ceza yazan jandarma ekiplerine "Duba yok, bir şey yok" diyerek hakaretler savuran Abdullah Kaya'nın, o görüntüler sonrası hapis cezası aldığı ortaya çıktı. Abdullah Kaya'nın jandarma ekiplerine sarf ettiği sözlerin yer aldığı video, sosyal medyada milyonlarca kez izlenmişti.

Sosyal medyada en çok izlenen videolar arasına giren ve "Duba yok, bir şey yok" diyen Abdullah Kaya'nın, yargılandığı mahkemede 1 yıl 8 ay hapis cezası aldığı ortaya çıktı.

HAKARETTEN DAVA AÇILDI

Sabah'ın haberine göre; Jandarma ekiplerinin şikâyeti sonrası Abdullah Kaya hakkında 'Görevi Yaptırmamak İçin Direnme' ve 'Hakaret' suçlarından hakkında dava açıldığı öğrenildi.

21-32

Boyabat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede olay günü denetim yapan jandarma ekiplerinin zik zak çizerek gelen aracı durduğu, aracı süren Abdullah Kaya'nın alkollü olduğu için işlem yapılacağı sırada jandarma ekiplerini tehdit ettiği belirtildi.

4 AYRI VİDEO İNCELEMEYE ALINDI

İddianamede 4 ayrı videoyu incelemeye alan savcılık ilk videoda Abdullah Kaya'nın görevli memura küfürler ettiği anlatıldı.

22-26

"BU KADAR AĞIR ŞEKİLDE SÖYLEMEMİŞTİM"

Boyabat Asliye Ceza Mahkemesince yapılan yargılama kapsamında ifade veren Abdullah Kaya, "Olay günü ben zigzag çizerek ilerlemiyordum. Görevliler beni durdurdu. Benden cam filmlerini sökmemi istediler. Bende sökmek istemedim. Bu olaylar bundan dolayı yaşandı.

Bu olay sırasında görüntülerimi alıp yayınlamışlar. Ben iddianamede belirtilen sözleri söyledim ancak bu kadar ağır bir şekilde söylememiştim.

Atılı suçlamaları kabul etmem, beraatımı talep ederim, mahkeme aksi kanaatte ise lehe olan hükümlerin uygulanmasını talep ederim, hakkımda şikâyetten vazgeçme olursa vazgeçmeyi kabul ederim, ayrıca kamuya yararlı bir işte çalışmayı kabul ederim " şeklinde konuştu.

23-20

1 YIL 8 AY HAPİS CEZASI ALDI

Yapılan yargılama sonrası mahkeme Abdullah Kaya hakkında 'Görevi Yaptırmamak İçin Direnme' ve 'Hakaret' suçlarını işlediği gerekçesiyle toplamda 1 yıl 8 ay hapse mahkûm edilmesine karar verildi.