Dikkat son tarih belli oldu, sakın şaşırmayın, 150 lira birden artış gösterecek

Dikkat son tarih belli oldu, sakın şaşırmayın, 150 lira birden artış gösterecek
Karadeniz'deki doğalgaz keşfiyle birlikte Türkiye'de enerji politikaları ve tüketici avantajlarına ilişkin yeni bir dönem başlıyor. Yapılan açıklamalara göre, her haneye 1 yıl boyunca ücretsiz olarak verilecek olan 25 metreküp doğalgaz için son başvuru tarihi 1 Mayıs olarak belirlendi.

Bu avantajdan yararlanmak isteyen haneler, 1 Mayıs'a kadar başvurularını tamamlamak zorunda kalacaklar. Ancak, ücretsiz olarak sağlanacak bu 25 metreküp doğalgazın değeri yaklaşık 150 lira olarak belirlendi ve Mayıs ayı itibarıyla bu bedel, tüm hanelerin doğalgaz faturalarına yansıtılacak.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Türkiye genelindeki tüm hanelerin aylık 25 metreküplük doğalgaz bedelinin Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanmaya başlandığı biliniyor. Bu uygulama, 14 Mayıs seçimleri öncesinde başlatılmış olup, 31 Mart seçim sonuçları göz önünde bulundurularak 1 yıl süreyle hayata geçirildi.

Türkiye genelinde konutlarda kullanılan doğalgazın metreküp maliyeti, dağıtım bedeli ve vergiler dahil olarak ortalama 6.07 lira civarında. Bu çerçevede, bir yıl boyunca konutlardaki ısınma ve sıcak su ihtiyacını karşılayacak olan 25 metreküplük doğalgazın vatandaşlardan aylık 151.75 lira talep edilmeyecek ve ücretsiz olarak sağlanacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yakın zamanda yaptığı açıklamada doğalgaz fiyatlarına zam yapmanın gündemlerinde olmadığını belirtmişti. Ancak, 31 Mart seçimleri öncesi yapılan harcama kalemlerindeki zamların ertelendiği biliniyor ve Nisan ayı itibarıyla zamların duyurulması bekleniyor.