Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail sabrımızı zorluyor, zulmün hesabı elbette sorulacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail sabrımızı zorluyor, zulmün hesabı elbette sorulacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Anma Programı'nda açıklamalarda bulundu. İsrail'in Gazze'deki katliamlarına sert tepki gösteren Erdoğan, "İsrail nükleer tehditle sabrımızı zorluyor. Henüz doğmamış bebeklerden masum çocuklara yitip giden on binlerce insanın bedeli ve zulmün hesabı elbette sorulacak." dedi. Bunun yanı sıra Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili de, "AYM ile Yargıtay arasındaki tartışma bunu teyit etti." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Anma Programı'nda açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"BİZ SOSYAL MEDYA ATATÜRKÇÜ'SÜ DEĞİLİZ"

"Cumhuriyetimizin kurulması, gelişmesi ve büyümesi için gayret gösteren herkesi şükranla anıyorum. Cumhuriyetimizin yeni asrına Türkiye Yüzyılı adını bu anlayışla verdik.

Biz Cumhuriyetimizin ilk asrının son 21 yılında yaptıklarımızın hesabını milletimize vermekle mükellefiz.

Dillerinden Atatürk'ü ve Cumhuriyet'i düşürmeyenlerin geçtiğimiz bir asırda neler kazandırdığı ve neler kaybettirdiği milletimizin hafızasındadır. Sağa sola savuruluyorlar.

Türkiye, dün 'gardırop Atatürkçüleri', bugün de 'sosyal medya Atatürkçüleri' olarak ifade edebileceğimiz kesimden çok çekmiştir. Biz sosyal medya Atatürkçü'sü değiliz.

Kendi ülkelerine düşman kim varsa herkesin dümen suyuna girecek kadar kontrolü kaybetmiş durumdalar. Bunların da uzun süre varlığını sürdürmesi mümkün değildir.

"TÜRKİYE YÜZYILI'NIN YÜKSELİŞİNİ GÖRECEĞİZ"

Ülkenin ve milletin geçmişinden kopan bu kesim giderek marjinalleşmiştir.

Türkiye kalkınarak yoluna devam ediyor. Nice sıkıntıların üstesinden geliyoruz. Cumhuriyetimizi siyasi, diplomatik ve askeri oalrak tarihinin en güçlü seviyesine getirmek nasıl bize nasip olduysa, inşallah Türkiye Yüzyılı'nın yükselişini hep birlikte göreceğiz.

"İSRAİL SABRIMIZI ZORLUYOR"

İsrail nükleer tehditle sabrımızı zorluyor. Gazze katliamı ile meşruiyetleri tartışmalı hale getirdi. Henüz doğmamış bebeklerden masum çocuklara yitip giden on binlerce insanın bedeli ve zulmün hesabı elbette sorulacak.

Umudurunu giderek yitiren Avrupa Birliği Türkiye'nin kapısını çok çalacaktır.

ENFLASYONLA MÜCADELE

Olumsuzlukları kademe kademe ortadan kaldıracağaız.

YENİ ANAYASA AÇIKLAMASI

Darbecilerin milletten kopuk anayasasına mahkum edildik. Yapılan onca değişikliğe rağpmen güçler ayrılığı ve sorunların sürekli önümüze çıkıyor olması yeni anayasa talebimizin haklılığının işaretidir. AYM ile Yargıtay arasındaki tartışma bunu teyit etti.