Cumhurbaşkanı Erdoğan G-20 zirvesinde açıklamalarda bulundu: Ateşkesin kalıcı olmasını temenni ediyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan G-20 zirvesinde açıklamalarda bulundu: Ateşkesin kalıcı olmasını temenni ediyorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan G-20 zirvesinde açıklamalarda bulundu. İsrail'in 14 bin sivilin yaşama hakkını elinden aldığını ifade Erdoğan, "Rehine takası olumlu bir gelişmedir, kalıcı ateşkese vesile olmasını temenni ediyorum" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çevrimiçi katıldığı G20 Liderler Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satırbaşları:

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; Filistinlilerin kendi yurtlarından göçe zorlanıyorlarlar. Son bir umutla sığındıkları hastaneleri okulları acımasızca bombaladılar.

Nükleer bomba kullanma tehdişdinde bulunacak kadar kontrolü kaybettiler. Burada açıkça savaş suçu, insanlığa karşı suç işlenmektedir.


Gazze başta olmak üzere işgal edilmiş Filistin topraklarında yaşanan trajedi artık insanlığın tahammül sınırlarını aşmıştır.

Elini vicdanına koyan herkesin kabul edeceği üzere bu yaşananların hiçbiri kendini savunma hakkıyla açıklanamaz. Burada açıkça savaş suçu işlenmektedir. Bunbu yapanalr uluslararası mahkemede muhakkak hesap vermelidir.

GAZZE'DE GEÇİCİ ATEŞKES

Rehine takasında mutabakata varılması olumlu bir gelişmedir. Bu adımın önceliğimiz olan ve bir an önce tesis edilmesini beklediğimiz kalıcı ateşkese vesile olmasını temenni ediyorum.


"TÜRKİYE OLARAK HAZIRIZ"

Türkiye olarak, garantörlük dahil kurulacak yeni güvenlik mimarisinde başka ülkelerle birlikte sorumluluk üstlenmeye hazırız