Cumhurbaşkanı Erdoğan 26 belediye başkan adayını tanıttı! İşte AK Parti'nin belediye başkan adayları

Cumhurbaşkanı Erdoğan 26 belediye başkan adayını tanıttı! İşte AK Parti'nin belediye başkan adayları
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'nda 26 şehrin belediye başkan adayını tanıttı. İşte AK Parti'nin belediye başkan adayları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan toplantıda 11'i büyükşehir olmak üzere 26 kentin belediye başkan adayını tanıttı. İşte AK Parti'nin 26 belediye başkan adayı....

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Aday açıklama toplantımıza teşrifleriniz için her birinize teşekkür ediyorum.

Asrın felaketi olan 6 Şubat depremlerinde kaybettiğimiz 50 bini aşkın vatandaşımızı buradan rahmetle anıyorum.

İsrail'in alçakça saldırılarında şehit düşen 23 bin Filistinli kardeşimize de rahmet diliyoruz.Daha fazla kan dökerek abad olacaklarını zannedenler er ya da geç ilahi adaletle yüzleşeceklerdir. Biz de bu süreçte vicdan sahibi diğer tüm ülkelerle birlikte zalimlerden hesap sorulması için gereken tüm çabayı göstereceğiz.

Dün nasıl Bosna'daki kardeşlerimizin yanında yer aldıysak, bugün de Suriye ile Irak ile Kudüs ile ne işiniz var diyenlere aldırmadan tüm imkanlarımızla Filistinli kardeşlerimizin yanında dimdik duracağız.

Bugün burada 31 Mart 2024 seçimlerinde partimizi teşkil edecek 11 büyükşehir ve 25 il belediye başkan adayımızı açıklamak üzere bir aradayız. Mahalli seçim sürecinin bu ilk tanıtım toplantısında adaylarımıza şimdiden başarılar diliyorum.

Artık 30 yılı bulan şanlı bir geçmişten gelen birikim ve donanıma sahibiz. Gerçekten de 1994 yılından itibaren ülkemizde yeni bir belediyecilik felsefesini ve uygulamasını hayata geçirmiş bir kadroyuz. 94 ruhu denilen belediyecilik anlayışıyla Türkiye'de yepyeni bir çığır açtık.. Yerel yönetimlerde bir referans haline geldik. Elde ettiğimiz başarılarla ülke yönetimine talip olduk.

Ey İstanbul. İstanbul çöp, çukur, çamur diye tanımlanmıyor muydu? Çöpten, çukurdan, çamurdan İstanbul'umuzu nasıl temizlediysek şimdi de Türkiye'mizi 30 büyükşehir ve onun yanında 51 il belediyeleriyle bu temizlik için yola çıktık. Türkiye Yüzyılı şehirleri için hazırız, kararlıyız.

Merkezi yönetimde ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetleri belediyelerdeki başarılarla taçlandırmadan Türkiye Yüzyılı'nın eksik kalacağına inanıyoruz.

AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak 31 Mart'ta seçim zaferlerimize en büyük halkayı ilave edeceğimize inanıyoruz. Bizim siyasi kültürümüzde milletimizle inatlaşmak olmaz, oy renginden dolayı millete hakaret etme asla ve asla söz konusu olamaz.

Eski Türkiye'de kaldığını umut ettiğimiz senaryolar yeniden piyasaya sürülmeye başlandı.

"RİYAD'DAN SİZE EKMEK ÇIKMAZ"

Riyad'dan size ekmek çıkmaz. Tişörtleri farklı bir şekilde boyamak size bir şey kazandırmaz. Samimiyseniz dürüstseniz bunu ülke genelinde yerli ve milli olarak ifade edin.

CHP siyaseti iflas etmiştir. Millete ne umut verebiliyor ne de ortaya fikir koyabiliyor. Özgür Özel, anayasal düzene kastetmekten tutuklanan bir teröristi cezaevinden tünel kazarak kurtarmanın derdinde.

El ele vererek İstanbul'u fetret devrinden çıkaracağız. İstanbul muradına kavuşacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin 26 belediye başkan adayını alfabetik sıraya göre tanıtıyor. İşte AK Parti'nin belediye başkan adayları...

Artvin: Mehmet Kocatepe
Aydın: Mustafa Savaş
Balıkesir: Yücel Yılmaz

Bingöl: Erdal Arıkan
Bitlis: Nesrullah Tanğlay
Bursa: Alinur Aktaş

Çanakkale: Jülide İskenderoğlu
Çankırı: Hüseyin Filiz
Denizli: Osman Zolan

Düzce: Faruk Özlü
Edirne: Belgin İba
Elazığ: Şahin Şerifoğulları

Erzurum: Mehmet Sekmen
Eskişehir: Nebi Hatipoğlu
Giresun: Aytekin Şenlikoğlu

Isparta: Şükrü Başdeğirmen
Kastamonu: Tahsin Babaş
Kocaeli: Tahir Büyükakın

Muğla: Aydın Ayaydın
Ordu: Mehmet Hilmi Güler
Rize: Rahmi Metin

Samsun: Halit Doğan
Sinop: Yakup Üçüncüoğlu
Tokat: Eyüp Eroğlu
Yalova: Mustafa Tutuk

İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Kurum oldu.