Cihat Yaycı'dan Master Haber TV'de gündem yaratacak açıklamalar: FETÖ'cüler aktif göreve geldiyse yazıklar olsun

Master Haber TV YouTube kanalındaki "Cihat Yaycı ile Mavi Vatan" programında konuşan Müstafi Amiral Cihat Yaycı, ülkenin ciddi bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu ifade etti. Düzenin FETÖ'nün kontrolüne geçtiğini belirten Yaycı, "Bu ülkede FETÖ'yü devletten temizlemek için herhangi bir sistemik çaba gösterilmiyor" dedi.

Moderatör Mine Çakmakcı'nın sorularını yanıtlayan Cihat Yaycı, ülkenin büyük bir tehlike altında olduğunu belirterek, "Ülkemiz çok büyük bir tehlike ile karşı karşıyadır. Ben daha önce uyarıda bulunmuştum. 15 Temmuz 2016'ya tekrar yaklaşıyoruz. İşte şimdi FETÖ örgütünün lideri olan Fethullah Gülen, bir mesaj yayınladı ve mayıs ayında 2016'da bir kitap yayınlamıştı. Kitapta, kapının açıldığı ve askerlerin içeri girdiği bir sahne bulunuyordu. Şimdi yine bir kitap yayınladı ve kapının açıldığı bir resim var. Yani, 'Tekrar Türkiye'ye girin, önemli mevkileri ele geçirin' diyor. Önceden Türkiye'yi terk ediyorlardı, şimdi geri dönüyorlar. Yani verilen mesajın geri dönüşü var" şeklinde konuştu.

"CUMHURBAŞKANI BU OLAYA EL KOYMASI GEREKİYOR"

ByLock kullanımıyla ilgili olarak sorgulanması gerektiğini ve ByLock kullananların göreve iadesiyle ilgili olarak da sorgulanması gerektiğini belirten Cihat Yaycı, "ByLock kullananlar sorgulanmalıydı. ByLock kullananları göreve iade edenler de sorgulanmalıydı. Cumhurbaşkanının bu meselelere el atması gerekiyor. Bu adamlar nasıl yargılanacak? ByLock, internetten indirilmiyor. ByLock, telefonunuza imam tarafından yükleniyor. Bu, kiminle irtibat kuracağınıza dair bir kod gönderiyor. Kodu kabul ediyorsunuz ve kod adıyla yazışma yapıyorsunuz. Şimdi bu delil olmadığını söyleyenler sorgulanmalıdır. Danıştay da sorgulanmalıdır. Cumhurbaşkanı, bu meselelere el atmak zorundadır. Başka çaresi yok. Bu adamlar nasıl yargılanacaklar?" ifadelerini kullandı.

"YAZIKLAR OLSUN"

Yaycı, ayrıca "FETÖ'nün atama emri hayata geçti" diyerek, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'da Genelkurmay Başkanlığı'ndan resmi bir atama emri yayınladığını ve bu emrin hayata geçirildiğini belirtti. Ayrıca, ihraç edilenlerin döndürülmesiyle ilgili endişelerini dile getirerek, "En büyük endişem şudur: FETÖ nedeniyle ihraç edilmiş, ancak daha sonra göreve döndürülüp vali yapılan birisi var mıdır? Bu kişiler aktif olarak göreve getirilmişse yazıklar olsun. Bu, memleketin vay haline" şeklinde konuştu.

Son olarak, "FETÖ'yü devletten temizlemek için hiçbir sistemik çaba yok" diyerek, bu konuda kendisinin öneri sunduğunu ancak herhangi bir yanıt alamadığını belirterek, "Düzen FETÖ'nün eline geçti" dedi.

Kaynak:Master Haber