CHP'li Yücel'den 'ittifak' açıklaması: Demokrasinin kazanması için her türlü adımı atarız

CHP'li Yücel'den 'ittifak' açıklaması: Demokrasinin kazanması için her türlü adımı atarız
CHP Sözcüsü Deniz Yücel, "Evet, biz geçmişte ittifak yaptığımız partilerle iletişimimizi hala sürdürüyoruz. Daha yerel seçim takvimi açıklanmış değil. Neticede biz hem kazanmak için hem de ittifak yapacağımız partilerin kazanması için daha da ötesi ülkemiz demokrasisinin kazanması için gereken her türlü adımı atarız" dedi.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, yerel seçimde ittifakın devam edip etmeyeceğine ilişkin, "İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener Hanımefendinin bu konuda birtakım keskin açıklamaları oldu; olabilir. Daha yerel seçim takvimi açıklanmış değil. Neticede biz hem kazanmak için hem de ittifak yapacağımız partilerin kazanması için, daha da ötesi ülkemiz demokrasisinin kazanması için gereken her türlü adımı atarız. Bu konularda atılacak adımlara da her zaman kapımız açıktır" dedi.

CHP'li Yücel, 38'inci Olağan Kurultay sonrası Özgür Özel başkanlığında yapılan ilk Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Yücel, cumartesi günü yapılan Parti Meclisi (PM) toplantısında 24 kişilik MYK görev dağılımının belirlendiğini hatırlatarak, "Bugün ilk MYK toplantımıza, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in sunumuyla başladık. Elbette ki ülke gündemine dair değerlendirmelerimiz oldu. Bunun yanında, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili olarak partimizin izleyeceği yol ve yöntemleri de yer aldı. Genel Başkanımız kurultay sürecinde etkili bir dış politika izleyeceğimizi söylemişti. Acil bir başka gündem çıkmaz ise Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, ilk yurt dışı ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne, ikincisini ise can Azerbaycan'a gerçekleştirmeyi düşünüyor" dedi. 

Demokrasi ve hukuk çerçevesinde yapılan ve destek beklenen her eylemde destek bekleyenlerin yanlarında olacaklarını vurgulayan Yücel, "Egemenlik yetkisini milletimiz adına kullanan TBMM'nin, yani milletimizin kısıtlanan yetkileri için şeffaflık ve hesap sorulabilirlik için çalışacağız. Ekonomiyi gündemden düşürmek için çaba harcayan iktidara karşı; hayat pahalılığını, yüksek enflasyonu, her hafta artan fiyatları, 8 liraya yükselen ekmeği konuşacağız, konuşturacağız. KYK'lardaki sorunları da konuşacağız."dedi. 

Yücel, PM ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin Ekrem İmamoğlu'na yakın isimlerden oluştuğuna ilişkin eleştirileri de değerlendirerek, "Burada Sayın Özgür Özel'e emanetçi başkan yakıştırmasını yapmaları en hafifinden Özgür Özel'e de Ekrem İmamoğlu'na da yapılmış bir saygısızlıktır, hatta daha da ötesi hadsizliktir. CHP'nin Parti Meclisi ya da Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri bir kişiye yakınlığı ile ya da uzaklığı ile belirlenmiyor" diye konuştu.

Yücel, yerel seçimlerde ittifakların devam edip etmeyeceği hususunda ise "Evet, biz geçmişte ittifak yaptığımız partilerle iletişimimizi hala sürdürüyoruz. Yani biz ittifaka hiçbir zaman kapımızı kapatmadık, kapatmayız. Ancak bunun bir alışverişe, yani şurayı biz alalım, şurayı size verelim gibi bir alışverişe ya da pazarlığa dönmesine de karşıyız. İYİ Parti'nin Genel Başkanı Sayın Meral Akşener Hanımefendinin bu konuda birtakım keskin açıklamaları oldu; olabilir. Daha yerel seçim takvimi açıklanmış değil. Neticede biz hem kazanmak için hem de ittifak yapacağımız partilerin kazanması için daha da ötesi ülkemiz demokrasisinin kazanması için gereken her türlü adımı atarız. Bu konularda atılacak adımlara da her zaman kapımız açıktır" açıklamasında bulundu.