Cem Garipoğlu’nun mezarı açılacak mı? Harekete geçildi! Görüntüler izlenecek

Cem Garipoğlu’nun mezarı açılacak mı? Harekete geçildi! Görüntüler izlenecek
2009 yılında Cem Garipoğlu, 17 yaşındaki sevgilisi Münevver Karabulut’u vahşice katletmişti. Türkiye’nin çok uzun zamandır gündemine oturan cinayette, Cem Garipoğlu, koğuşta intihar etmişti. Garipoğlu'nun mezarının açılmasıyla ilgili dava sürerken savcılık da harekete geçti.

Türkiye'yi sarsan cinayet, 3 Mart 2009'da yaşanmıştı. Cem Garipoğlu, Lüks villasına çağırdığı 17 yaşındaki lise öğrencisi sevgilisi Münevver Karabulut'u vahşice öldürüp cesedini parçalara ayırdı.

Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu, 197 gün boyunca kaçarken, kendi isteğiyle teslim olmuştu. Cem Garipoğlu, koğuşunda intihar ederken; Karabulut ailesi, cenazenin Cem Garipoğlu'na ait olup olmadığının tespiti amacıyla mezarın açılması için savcılığa başvuru yaptı.

2 AİLE DE "MEZAR AÇILSIN" TALEBİNDE BULUNMUŞTU

Konuyla ilgili dava sürerken Cem Garipoğlu'nun babası Mehmet Nida Garipoğlu, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak oğlunun mezarının açılması (Feth-i Kabir) ve DNA eşleştirmesi yapılarak gerçeğin ortaya çıkarılması için soluğu savcılıkta aldı. Hem Karabulut hem de Garipoğlu ailelerinin 'Mezar açılsın' talebi üzerine önemli bir gelişme yaşandı.

ekran-goruntusu-2024-03-12-132553.png

BAŞSAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

Sabah'ın haberine göre; Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan Cem Garipoğlu'nun otopsi işlemi sırasında yapılan işlemlere ait fotoğrafları ve video kayıtlarının hazırlanıp savcılığa gönderilmesini istediği ortaya çıktı. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dosyada bilirkişi incelemesi yapılmasına karar verildiği de öğrenilirken, dosyaya geçtiğimiz ay bilirkişi atandığı edinilen bilgiler arasında yer aldı.

ekran-goruntusu-2024-03-12-132755.png

FETH-İ KABİR YAPILMALIDIR

Karabulut ailesinin avukatı Dr. Rezan Epözdemir, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın otopsi fotoğraf ve videolarının bilirkişiye teslim edilmesi ve bu konuda bilirkişi incelemesi yaptırılmasının son derece önemli olduğunu söyleyerek, "Dosyada bunca delil varken, kamu vicdanı bu kadar rahatsızken mutlaka Feth-i Kabir işlemi yapılmalıdır" dedi.