Bu cami ve binanın altından yol geçiyor

Rize'nin Derepazarı İlçesi Esentepe Köyü'nde, 2017 yılında vatandaşlar eski camiyi yeniden inşa etme kararı alarak bir araya geldi. Ancak, cami inşaatında kullanılacak malzemelerin taşınması için uygun bir yol olmadığı ortaya çıkınca köy halkı tekrar bir araya geldi.

Vatandaşlar, arazilerini bağışlayarak mevcut yolu genişletti ve caminin avlusundan ile yanındaki kurs binasının altından geçen taşıt yolunu inşa etti.

Caminin altından 5 metre yüksekte geçen bu sıra dışı yol, köy halkına köylerine daha hızlı ulaşım imkanı sağlıyor.

Hüseyin Telci adlı bir köy sakini, bu projenin gerçekleşmesinde köy halkının işbirliği ve dayanışma içinde olduğunu belirtti. Telci, eski caminin yerine yeni bir cami inşa etme kararının alındığını ve araç yolu ihtiyacı doğunca köy halkının sorunsuz bir şekilde bir araya gelerek çözüm bulduğunu ifade etti.

Telci, "Herkes caminin yapılması için olumlu karşıladı. Yolu getirmek için mezarlık alanını genişlettik. Yoldan birer metre genişletildi ve cami inşa edildi. Kursun altından patika yol geçiyordu. O yolu da değerlendirdik ve köy merkezini genişleterek birleştirdik. Köyümüz halkından hiç kimse karşı çıkmadı, her şey anlaşarak yapıldı. Bu projenin tamamlanmasının ardından yollarımız betonla kaplanacak ve sonrasında asfaltlanacak" şeklinde konuştu.

Vatandaşlar, alışılmadık bu yolu gördüklerinde durarak fotoğraf çektiriyorlar.

Kaynak:İHA