Bolu gece saatlerinde sallandı! Prof. Dr. Şükrü Ersoy "Daha büyük depremi tetikler mi?" sorusuna yanıt verdi

Bolu gece saatlerinde sallandı! Prof. Dr. Şükrü Ersoy "Daha büyük depremi tetikler mi?" sorusuna yanıt verdi
Türkiye depremlerle yatıyor, depremlerle kalkıyor. Son olarak saat 01.03'te Bolu'da 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem sonrası Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Daha büyük depremi tetikler mi?" sorusuna yanıt verdi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 01.03'te Bolu'da 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Deprem paniğe neden olurken, canlı yayında depremle ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Bu deprem hasar verebilecek bir deprem değil. Artçı da diyemeyiz. Büyük deprem oluşturabilecek fay çizgileri üzerine düşmüyor depremin merkez üssü" açıklamalarında bulundu.

"ORADA BÜYÜK BİR DEPREM BEKLEMEM"

Canlı yayında depremle ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Şükrü Ersoy şu ifadeleri kullandı:

Deprem sayılarında çok artış var. Türkiye'nin sadece deprem bölgesinde değil de 6 Şubat'ın etkilediği bölgenin dışında da depremler olmaya başladı. Bolu civarındaki depreme baktım. Tam Kuzey Anadolu fayının üzerine düşmüyor. Altında da önemli bir fay görünmüyor. Orada büyük bir deprem beklemem. Bolu'ya doğru gerginlik 99'dan sonra vardı. Doğu'ya doğru bir gerginlik vardı ama 4.2'nin büyük deprem olacağını düşünmüyorum. Diri faylar üzerine denk gelmiyor.

Bu deprem hasar verebilecek bir deprem değil. Artçı da diyemeyiz. Büyük deprem oluşturabilecek fay çizgileri üzerine düşmüyor depremin merkez üssü.