Bir garip boşanma davası! "Köpek mi ben mi?" diye sordu! Şoke eden cevabın ardından mahkemenin yolunu tuttular

Bir garip boşanma davası! "Köpek mi ben mi?" diye sordu! Şoke eden cevabın ardından mahkemenin yolunu tuttular
İstanbul’da son yılların en ilginç boşanma davası yaşandı. Eve köpek getiren kocasına ikisinin arasında tercih yapmasını istedi. Kocanın tercihi şoke etti.

ERCAN ÖZTÜRK / ÖZEL HABER

Bakırköy Aile Mahkemesi’nde gerçekleşen boşanma davasının gerekçesi ‘Bu kadarına da pes’ dedirtti. Esenler’de 9 yıllık evli çift köpek yüzünden boşanma kararı aldı. Karısının ‘Ya köpek ya ben’ diyerek ikisi arasında tercih yapmasını istedi. Köpeğini tercih eden V.S., dava açtı. Dava dilekçesi usule aykırı olduğu için kabul edilmedi. Bunun üzerine ‘Köpek kadar değerim yok’ diyen eş kocasına boşanma davası açtı. Mahkeme çiftin boşanmasına karar verdi.

SOKAKTAN SAHİPLENDİĞİ KÖPEĞİ TERCİH ETTİ!

İstanbul Esenler’de 2014 yılında evlenen G.S., eşinin sokaktan bir köpek sahiplenmesiyle birlikte soluğu mahkeme koridorlarında aldı. Kocasına ‘Ya köpek ya ben. Tercihini yap’ diyen G.S. bir anda kendisini mahkemede buldu. Karsını değil sokaktan sahiplendiği köpeğini tercih eden S. Bakırköy 11. Aile Mahkemesi’ne dava açtı. Ancak hazırlanan dilekçe yasaya ve usule göre hazırlandığı için bu dava mahkeme tarafından reddedildi. Dilekçesinde ‘Eşim köpeğimi istemiyor. Köpeğe bakmak için eşimden boşanmak istiyorum’ dedi.

ÇOCUKLUKTAN BERİ KÖPEKTEN KORKUYOR

Kocasının kendisini köpeğe tercih etmesinden rencide olan G. S, Bakırköy Aile Mahkemesi’ne bir dilekçe vererek eşinden boşanmak istedi. Avukat Gökçen Alpaydın tarafından hazırlanan dilekçede, ‘Tarafların evliliği, müvekkilim için sürdürülemez bir hal aldığından müvekkilim boşanmak istemektedir. Taraflar zaten aylardır ayrı evlerde yaşamakta olup fiili olarak da ayrıdırlar. Müvekkilim evliliğin devamı için elinden geleni yapmıştır ve hiçbir kusuru yoktur. Kusurlu davranışlarıyla evliliğin bitmesine neden olan kişi davalıdır. Davalı bir eş olarak üzerine düşen şekilde davranmamış ve müvekkilimi hiçbir zaman bir eş yerine koymamış hizmetçi gibi davranmıştır, müvekkilimizin evliliği ve evi üzerinde hiç söz hakkı olmamıştır. Örnek vermek gerekirse; müvekkil kendi evinde bir köpeğin yaşayıp yaşamayacağına dahi karar vermeye söz hakkı yoktur. Kendi sahiplendiği köpeği eve getirmiştir. Müvekkilin bu hususta çocukluktan kalma bir korkusu vardır. Bu durumu söylemesine, köpekten korktuğu için evde duramadığını ağlayarak defalarca anlatmasına rağmen ne davalı ne kızı umursamayıp köpeği evde bakmaya devam etmiştir’

KÖPEK KADAR DEĞERİ YOK!

‘Hatta müvekkil köpeği asla istemediğini artık açıkça söyleyince davalı gidip müvekkilimize boşanma davası açmıştır. Fakat dava dilekçesi usul ve yasaya aykırı olduğundan işbu dava reddedilmiş ve o halde kesinleşip bitmiştir. Hatta işbu davada, davalının yazdığı dava dilekçesine dahi bakıldığında eşini nasıl bir köpek meselesi yüzünden boşamak istediği açıkça görülecektir. Sonuç olarak bir eş olarak davalı, 7 yıllık eşini sırf kızı evde köpek bakmak istediği için boşamak istemiştir. Hali ile müvekkilimiz bir köpek kadar dahi hatırım değerim yoktur diyerek çok üzülmüştür. Müvekkil için boşanmak artık bir onur meselesi olup zaruri hale gelmiştir. Zira kendisine bir eş olarak hiçbir kıymet verilmediği gibi, bir de köpek yüzünden evden kovulmuştur. Bu sebeple artık davalı ile evli kalmak istememektedir.’

MAHKEME DAVACIYI HAKLI BULDU!

Bakırköy 4’ncü Aile Mahkemesi 21 Eylül’de çiftin boşanmasına karar verdi. Mahkeme, köpeğiyle yaşamayı tercih eden V.S.’i 20 bin lira maddi, 30 bin lira manevi tazminat ödemeye hükmetti. Öte yandan V. S.aylık bin lira nafaka ödeyecek.

screenshot-7-007.png

12-022.jpg