Bakanlık ehliyet sınavlarındaki hileye karşı düğmeye bastı, Yeni dönem başladı

Bakanlık ehliyet sınavlarındaki hileye karşı düğmeye bastı, Yeni dönem başladı
Bakanlık, ehliyet sınavlarındaki hileye karşı yeni bir önlem aldı. Artık yazılı sınavlarda doğrulama sistemi uygulanacak. Peki nedir bu doğrulama sistemi? İşte detaylar…

Ehliyet sınavlarında yaşanan usulsüzlüklerle mücadele adına atılan adımlar devam ediyor. Son dönemde ortaya çıkan sınavlara yabancı kişilerin girmesi ve adaylara sınav geçme garantisi verilmesi gibi skandallar, sürücü adayları arasında güvensizlik yaratmıştı. Ancak, bu durumu önlemek ve adil bir sınav ortamı sağlamak için harekete geçildi.

Son gelişmeler doğrultusunda, Türkiye Sürücü Kursları Konfederasyonu Başkanı Nusret Türker, ehliyet sınavlarında radikal bir değişikliği duyurdu. Buna göre, artık yazılı sınavlarda parmak izi doğrulama sistemi uygulanacak. Bu sistemle, adayların kimlik doğrulaması daha sağlam bir şekilde yapılacak ve sınavlara dışarıdan müdahale edilmesinin önüne geçilecek.

Türker, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, herkesin nüfus cüzdanı alırken verdiği parmak izlerinin bu sistemde kullanılacağını belirtti. Yeni bir cihaz aracılığıyla adayların parmak izleri alınacak ve bu izler sınav günü tekrar karşılaştırılacak. Eğer parmak izleri eşleşiyorsa, adayın sınava girmeye uygun olduğu kabul edilecek.

Bu adımın, sınavlarda adaleti sağlama ve usulsüzlükleri önleme konusunda önemli bir adım olduğu vurgulanıyor. Artık sınavlara girecek olanların kimlik doğrulaması daha sıkı bir şekilde yapılacak ve sınavların güvenilirliği artacak.

Türker, bu yeni sistemin yakın zamanda uygulanmaya başlayacağını ve sürücü adaylarının bundan sonra daha güvenli bir şekilde ehliyet sınavlarına girebileceklerini belirtti. Bu adımın, ehliyet alacak olan bireylerin güvenli sürücüler olmalarını sağlamak adına önemli bir adım olduğu ifade ediliyor.