Genel af çıkacak mı? Bakan Tunç'tan önemli açıklamalar

Genel af çıkacak mı? Bakan Tunç'tan önemli açıklamalar
Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun motokuryeye çarpması sonucu ölümlü kaza meydana gelmişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konuyla ilgili olarak "Kazayla ilgili yeni görüntüler çıktı. Adli Tıp Kurumu’ndan ek rapor bekliyoruz." dedi. Bakan Tunç "Genel af çıkacak mı?" sorusunu da yanıtladı.

Adalet Bakanı Tunç, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu, motokuryenin ölümüne neden olmuştu. Konuyla ilgili olarak Bakan Tunç, "Adli tıp raporunu bekleyelim" dedi.

EK RAPOR BEKLENECEK

İstanbul'da motokurye Yunus Emre Göçer'e çarparak hayatını kaybetmesine neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud, Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan ek raporda "asli kusurlu" bulundu. Konuyla ilgili olarak Adalet Bakanı Tunç "Ek raporu bekleyelim" açıklamasında bulundu.

KİRALARLA İLGİLİ DE KONUŞTU

Bakan Tunç arabuluculuk sistemi ile ilgili de konuştu. Tunç, "Kira uyuşmazlıklarında 1 Eylül itibarıyla arabuluculuk sistemi başladı. 76 bin başvuru arabuluculara yapıldı. 32 bin dosyada anlaşmaya varıldı. Toplumsal barışa da hizmet eden bir durum söz konusu. Yargının da iş yükünün azaldığını görmek mümkün. Arabuluculuk sisteminin özellikle vatandaşlarımızın anlaştığı için, yeni ev arayışına gitmediği için kira fiyatları da artmıyor.

"GENEL AF GÜNDEMDE DEĞİL"

Adalet Bakanı Yılmaz, 8. yargı paketinde herhangi bir af ile ilgili hususun gündemde olmadığını dile getirdi.