Bakan Bak'tan Zeren Ertaş'ın ölümüne ilişkin açıklama: Sorumlular en ağır şekilde cezalandırılacaktır

Bakan Bak'tan Zeren Ertaş'ın ölümüne ilişkin açıklama: Sorumlular en ağır şekilde cezalandırılacaktır
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Aydın'da asansör kazasında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Zeren Ertaş'la ilgili açıklamada bulundu. Asansörlerin bakımının yapıldığını, ihmal edildiği bilgisinin asılsız olduğunu ifade eden Bak, "Evladımızı geri getirmeye kimsenin gücü yetmez ama sorumlular muhakkak en ağır şekilde cezalandırılacaktır." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Aydın'da asansör kazasında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Zeren Ertaş'la ilgili açıklamalarda bulundu.

Zeren Ertaş’a Allah’tan rahmet dileyen Bak, "Acımız büyük. Zeren, hepimizin evladıydı. Bu kayıptan duyduğum derin kederi öncelikle ifade etmek isterim" dedi.

830 yurtta periyodik asansör bakım ve denetimlerinin gerçekleştirildiğini belirten Bak, "Öncelikle bakımların yapılmadığı, ihmal edildiği bilgisinin asılsız olduğunu buradan ifade etmek isterim. Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdumuzun yıllık asansör bakımı, 13 Temmuz 2023’te yapılmıştır. Diğer bütün tesislerimizde olduğu gibi yine Aydın özelinde de her ay periyodik bakımların yapılmasına devam edilmiştir. Asansörün son bakım tarihi ise 16 Ekim 2023’tür. Bütün belgeler, evrak elimizde mevcut" bilgisini verdi.

Olayın artık adli makamlarda olduğunu, sorumluların muhakkak en ağır şekilde cezalandırılacağını vurgulayan Bak, "Bu olay, üzerinden siyasi rant devşirilecek, suistimal edilecek bir olay değildir. Sizlerden ricam kamuoyunu yanıltıcı bilgilerle, sosyal medyada provokasyon amaçlı paylaşımlarla bu meselenin suistimal edilmesine izin vermemenizdir. Acı, hepimizin acısıdır. Evlat, hepimizin evladıdır. Suistimal edilecek bir konu kesinlikle değildir. Herkesi bu sorumluluk duygusuyla hareket etmeye davet ediyorum" diye konuştu.