B sınıfı ehliyet sahipleri dikkat! Duyuru geldi

B sınıfı ehliyet sahipleri dikkat! Duyuru geldi
B sınıtı ile otomobil kullanan sürücüler için önemli değişiklik bu yıl içerisinde yürürlüğe girmesi planlanıyor. (MOTED) Genel Koordinatörü Remzi Öztürk, beklenen yönetmeliğin en geç 2024 yılı içerisinde yayınlanmasının öngörüldüğünü belirtti.

Sürekli olarak sorulan ve araştırılan konuların başında B sınıfı ehliyet sahipleri 125 CC'lik motor kullanabiliyor mu? sorusunun cevabı aranıyor. 2024 yılı içerisinde yapılacak olan değişiklik ve yürürlüğe girecek olan yasa ile B sınıfı ehliyete sahip olan sürücüler artık 125 CC'ye kadar olan motosikletleri kullanabilecek.

Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Genel Koordinatörü Remzi Öztürk, beklenen yönetmeliğin en geç 2024 yılı içerisinde yayınlanmasının öngörüldüğünü belirtti. Bu kararla birlikte B sınıfı ehliyet sahipleri için yeni bir kapı aralanırken, MOTED, sürücülere bu değişiklikle ilgili bilgilendirme ve destek hizmetleri sunmayı planlıyor.

ŞART VAR

Öztürk, yeni düzenleme kapsamında B sınıfı ehliyet sahiplerinden "motosikletler için uygulama direksiyon eğitimi alması" şartının olduğunu vurguladı. Ancak bu eğitimin sadece direksiyon üzerine olacağını belirten Öztürk, sürücülerin sınav yerine sadece eğitim alarak akredite olacaklarını söyledi. Eğitimi tamamlayan sürücüler, sürücü belgelerini değiştirmelerine gerek kalmadan 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanabilecekler.