Aydın KYK'da ne oldu? Zeren Ertaş'a ne oldu? Zeren Ertaş kimdir?

Aydın KYK'da ne oldu? Zeren Ertaş'a ne oldu? Zeren Ertaş kimdir?
Aydın'da bir kız öğrenci yurdunda yaşananlar gündem oldu. Herkes arama motorlarında Aydın KYK'da ne oldu? sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki 1 kişinin hayatını kaybettiği Aydın KYK'da ne oldu? Zeren Ertaş neden öldü? Zeren Ertaş kimdir? İşte ayrıntılar...

Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda 16 öğrencinin bindiği asansör düştü. Asansörden çıkmaya çalıştığı sırada 1 öğrenci sıkışarak hayatını kaybetti. Ölen öğrencinin kimliği , Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4'üncü Sınıf Öğrencisi Zeren Ertaş olarak açıklandı.  Olay, saat 00.05 sıralarında Işıklı Mahallesi Kültür Bulvarı’nda bulunan KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda meydana geldi.


AYDIN KYK'DA NE OLDU? 
 İddiaya göre, yurttaki 15 kişilik asansöre 16 kişinin binmesi sonucu arıza yaptı. Asansörün aşırı yük nedeniyle kaymaya başladığı sırada, panik yapan bir öğrenci çıkmak istedi. Bu sırada asansörün hareket etmesiyle kız öğrenci asansörle duvar arasında sıkışarak hayatını kaybetti. Olay yerine sevk edilen ekipler mahsur kalan 15 öğrenciyi kurtardı. 22 yaşındaki Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4'üncü Sınıf Öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybederken kurtarılan öğrencilerin ise sağlık durumlarının iyi olduğu belirlendi. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.


ZEREN ERTAŞ KİMDİR?
Zeren Ertaş 22 yaşında, Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4'üncü Sınıf Öğrencisiydi. Ailesi Bursa'da ikamet eden Zeren Ertaş, üniversite son sınıf öğrencisiydi.

t5fvem51mUi1FGKdXaYAuw


KONUYU HER YÖNÜYLE ARAŞTIRACAĞIZ
Aydın Valisi Yakup Canbolat acı olayla ilgili açıklamasında, ''Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Olaya müdahale edildi. Kurtarılan 15 öğrencinin sağlık durumunda bir problem yok. Maalesef bir öğrencimizi kaybettik. Ekiplerimiz bölgede. Asansörün 21 Eylül'de bakımı yapılmış. Ama biz Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma dışında, idari soruşturma da başlatıyoruz. Konuyu her yönüyle araştırıp inceleyeceğiz" ifadelerini kullandı. Olayın ardından aile Vali ile bir araya geldi.


YURT MÜDÜRÜ AÇIĞA ALINDI
Aydın Valiliği tarafından yapılan başka bir açıklama ise şöyle: ''...Konuyla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Valiliğimiz tarafından idari soruşturma yapmak üzere derhal 2 maarif müfettişi görevlendirilmiştir. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığımızca bir müfettiş görevlendirilmiştir. Yurt müdürü E.Ç., soruşturmanın selameti ve sağlıklı yürütülebilmesi için görevinden uzaklaştırılmıştır. Asansörde bulunan diğer öğrencilerimizin genel sağlık durumları iyi olup, herhangi bir sağlık problemleri bulunmamaktadır. Hayatını kaybeden öğrencimiz Zeren Ertaş’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Konu tüm yönleri ile hassasiyetle takip edilmektedir."