Atkı, bere, eldiven ne varsa hazır edin! İstanbul için nokta tarih verildi! 2 gün boyunca lapa lapa kar yağacak

Atkı, bere, eldiven ne varsa hazır edin! İstanbul için nokta tarih verildi! 2 gün boyunca lapa lapa kar yağacak
İstanbul'da günlerdir beklenen kar yağışı için bu kez net tarih verildi. Herkes karın ne zaman yağacağını merak ederken meteorolojik kaynaklar İstanbul'da 2 gün boyunca lapa lapa kar yağacağını açıkladı. Peki İstanbul'a ne zaman kar yağacak? İşte yanıtı...

Meteoroloji, AKOM ve uzmanlar tarafından günlerdir yapılan uyarılar sonrasında havalar megakent İstanbul'da iyice soğudu ve kar yağışı dün belirli ilçelerde yüzünü gösterdi. Meteorolojik kaynaklar ise bu defa İstanbul'a lapa lapa kar yağacağını açıkladı. Beşiktaş, Sarıyer, Eyüp ve diğer tüm ilçeler atkı bere ve eldiven ne varsa hazır edin.

728xauto-9.webp

KAR YAĞIŞI DÜN ETKİSİNİ GÖSTERDİ

Dün Marmara ve Trakya'da kar yağışı etkili oldu. İstanbul'da Esenler ve Bağcılar'da karla karışık yağmur yağarken; Tekirdağ, Çanakkale ve Edirne'de okullar kar yağışı nedeniyle peş peşe tatil edildi. Meteorolojik kaynaklardan yeni kar yağışı uyarısı geldi.

728xauto-10.webp

NOKTA TARİH VERİLDİ

İstanbul'da beklenen kar dün kente giriş yaptı. Aydos Ormanları adeta beyaz bürünürken, Esenler'de de sulu kar yağdı. Kar yağışının etkisi kısa sürse de Meteoroloji yeni kar yağışı için tarih verdi. Yapılan son hava durumu tahminlerine göre İstanbul'da 12 Ocak Cuma günü kar yağışı etkisini göstermeye başlayacak.13 Ocak Cumartesi günü ise İstanbul'da kar yağışı etkisini artıracak.

728xauto-11.webp

AKOM'DA UYARDI

İstanbul'da hava sıcaklıklarının 16 Ocak'a kadar mevsim normallerinin 2-5 derece altında, 17-25 Ocak tarihleri arasında ise mevsim normalleri civarında seyretmesi beklenirken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağlı Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM) da soğuk havaya karşı uyardı.