Ona dünya hayran! Atatürk'e yurt dışında profesörlük ünvanı verildi!

Ona dünya hayran! Atatürk'e yurt dışında profesörlük ünvanı verildi!
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ölümünün ardından bir ünvan daha verildi. Atatürk, yurt dışında profesörlük ünvanı aldı.

Cumhuriyet'in 100. yılında yurdun dört bir yanında muhteşem kutlamalar yaşandı. Bir kez daha ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz. Ata'mızın ölümünün ardından yurt dışında profesörlük ünvanı aldığını biliyor muydunuz? İşte detaylar...

ATATÜRK'E PROFESÖRLÜK ÜNVANI VERİLDİ

Atatürk'ün bilim, sanat, siyaset, kültür ve edebiyat alanındaki öncülüğü ve "Yurtta sulh, cihanda sulh" ilkeleri bugün bile pek çok devleti ve devlet liderini, sanat camiasını ve eğitim dünyasını etkiliyor. Atatürk, pek çok savaşlar ve devrimler sığdırdığı 57 yıllık muhteşem hayatında ve ölümünden sonra pek çok lakapla anıldı. Bunlar Anafartalar Kahramanı, Türklerin Babası, Gazi, Başkumandan, Cumhurbaşkanı ve Devrimci gibi isimlerdi. Şimdi de vefatından sonra yeni bir unvana daha sahip oldu. Geçtiğimiz günlerde İngiltere'de bulunan Warnborough Üniversitesi, Mustafa Kemal Atatürk'e profesörlük unvanı verdi.

Screenshot_6-30