At, yat, saat! Yeni Türk erkeğine ilham veren kahramanımız: Emrah Bağdatlı

At, yat, saat! Yeni Türk erkeğine ilham veren kahramanımız: Emrah Bağdatlı
Eskiden Türk erkeğinin üç dokunulmazı için ‘at, avrat ve silah’ tabirleri kullanılırdı. ‘At, avrat, silah’ ismiyle filmler yapıldı, kitaplar yazıldı. Zaman değişti. Tabi öncelikli ihtiyaçlar da değişti. At binilmek için değil, yarıştırılıp para kazanılmak için alınıyor. Eskiden erkekler para buldular mı ilk iş olarak silah alırlardı. Şimdi ise saat. Yatlar, katlar da cabası tabi. Yeni Türk erkeğine ilham veren kahramanımız adı Emrah Bağdatlı…..

ERCAN ÖZTÜRK / ANALİZ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İngiltere Büyükelçisi’yle bir balıkçıda yemek yediği günlerde telefonum çalmıştı. Arayan kişi CHP içerisindendi. Selam faslından sonra ‘İBB’de şu durumu açıklayacak Murat Ongun Emrah Bağdatlı’yla İsviçre’de kayak tatilinde’ demişti. Murat Ongun ismini biliyordum ama Emrah Bağdatlı ismini o gün duymuştum. Prodüksiyon işleri yapan biriydi Emrah Bağdatlı. Ongun’un da eski dostuydu.

3-70

NİKAHINI İMAMOĞLU KIYDI!

Bundan üç gün önce Emrah Bağdatlı’nın bir fotoğrafı önüme düştü. 10 milyon değerinde saat koleksiyonuyla poz vermişti. Bu günlerde herkes sosyal medyada görgüsüzlüğünü ifşa ediyordu. Onlardan biriydi Emrah Bağdatlı. Ekrem İmamoğlu’nun İBB dönemi öncesinden de prodüksiyon ve ajans işeri yapan biriydi. Ancak Murat Ongun’un dokunuşuyla bu arşa çıktı. Nikahını kıyan Ekrem İmamoğlu için sosyal medyada insanlara küfürleriyle ayar vermeyi kendine hak gören bir isim Bağdatlı. Bunun karşılığını da aldı haliyle. İmamoğlu’nun yargılandığı dava sonrası Saraçhane’deki mitinginden tutun da Erzurum’da saldırı sonrası İstanbul’da karşılanmasına kadar bütün organizasyonlarda Emrah Bağdatlı’nın imzası vardı.

7-18

DEŞİFRE OLUNCA TASFİYE ETTİ!

İmamoğlu İBB’yi alınca Emrah Bağdatlı da hem kendi adına hem de yakın çalışma arkadaşları adına şirketler kurmaya başladı. Hala da kurmaya devam ediyor. 3 Eylül 2020 tarihinde Emrah Bağdatlı adına kurulan Şimdi Yapım isimli firma, sıfır kilometre olmasına rağmen İBB’den üç ihale aldı. Deşifre olunca da şirket tasfiye edildi. Bağdatlı üzerine kayıtlı bir diğer firma olan Değişik Hikâyeler, hem Ongun’un yöneticisi olduğu Medya AŞ’den hem de KİPTAŞ ’tan ihaleler aldı. Bir taraftan şirket sayıları diğer taraftan da koleksiyondaki saat sayıları artıyordu.

8-15

KOPTAGEL EMRAH!

Şirket sayılarıyla birlikte serveti de artıyordu Bağdatlı’nın. Murat Ongun ile birlikte ailece yaptıkları tekneli  tatillerle  her fırsatta kendisini ödüllendirmeyi de ihmal etmedi.  Birliktelik bununla sınırlı değil. Ulus’ta aynı sitede oturuyorlar. At yarışına çok meraklıydı Bağdatlı. Crispi diye bir atları vardı. Atın yarısı kader arkadaşı Murat Ongun’un yarısı ise kendisinin. Ancak daha sonra bunun ortaya çıkma durumundan korkmuş olacaklar ki Ongun adına kayıtlı  hisseler Hüseyin Sarıdal’a devrediliyor. Emrah Bağdatlı bir diğer atının adı da Ronin. Şu anda iki yaşında olan Ronin’in tamamı Bağdatlı üzerine kayıtlı. Crispi gibi Ronin de İngiliz.

1-103

SADECE İBB İÇİN KURULAN ŞİRKETLER

İmamoğlu’nun İBB Başkanı olmasından sonra kurulan ve sadece İBB’den ihale alan onlarca firma var. Bu firmaların neredeyse tamamı Kültür AŞ’den ihale alıyorlar. OMR Organizasyon isimli firma sıfır kilometre bir firma olmasına rağmen Kültür AŞ’den 200 milyonun üzerinde ‘hizmet’ ihalesi aldı. OMR Organizasyon gibi Kültür AŞ’den ihale almak için kurulan bir sürü firma bulunuyor. Emrah Bağdatlı’nın kendisine yakın olan çalışma arkadaşları adına şirket açarak belediyeden ihale aldığı da dillendirilmeye başladı. Atların, saatlerin, yatların takibini sürdüreceğiz.

2-85