"Annem Cumhurbaşkanı basın müdürü" deyip milyonluk vurgun yapmıştı! Yeni çıkan detay şeytanın aklına gelmeyecek cinsten

"Annem Cumhurbaşkanı basın müdürü" deyip milyonluk vurgun yapmıştı! Yeni çıkan detay şeytanın aklına gelmeyecek cinsten
Cumhurbaşkanlığı makamını kullanarak vatandaşı dolandırdığı iddia edilen şebeke elemanlarıyla ilgili yürütülen soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı. "Annem Cumhurbaşkanı Basın Müdürü" yalanıyla 21 milyonluk vurgun yapan B.M.'nin inandırıcı olsun diye özel kıyafetli sahte koruma polisleri kullandığı ortaya çıktı.

ERCAN ÖZTÜRK / ÖZEL HABER

Master Haber'in ‘Çakarlı araçlarla dolandırdılar’ haberinin yankıları sürüyor. ‘Annem Cumhurbaşkanı Basın Müdürü’ yalanıyla dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen şebeke elemanlarıyla ilgili yürütülen soruşturmada yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Siyah renkli arabalara özel TC plakaları taktıran B. M. İnandırıcı olsun diye şebeke üyelerini de ‘Koruma polislerim’ diye tanıtıyormuş. M.’nin koruma polislerinin kıyafetlerinin normal koruma polislerinin giydiği kıyafetlere benzetilmesine özen gösterdiği öğrenildi. İşte o detaylar..

CUMHURBAŞKANI TALİMATIYLA SATTIK!

M.E. isimli iş insanını filoyla araba getireceklerini söyleyerek dolandıran B. M. ile ilgili yürütülen soruşturmada görgü tanıkları polise ifade verdiler. Ü.Y., polise, ‘ B. M. İle mağdur M.E. hem arkadaşım hem komşum olur. Ben olayın bire bir tanığıyım. Konuşmalara şahit oldum. Cumhurbaşkanlığına 50 adet Audi marka araba getireceğini, bu arabalardan 40'ının cumhurbaşkanlığına teslim edileceğini geriye kalanları ise eşe dosta satacağını söyledi. O gün B.M.’nin yanında biri daha vardı. O kişinin babasının da Cumhurbaşkanı Koruma Müdürü olarak görev yaptığını söyledi. Annesinin bağlantılarını kullanarak teslim edilen arabaları anında satabileceğimizi söyleyerek bizden araba başı 100 bin lira kapora istedi. Bizde o kadar paramız olmadığını söyledik. O sırada bu konuşmalara şahit olan M.E., ‘Müsaadeniz varsa bu işe ben gireyim’ diyerek arabaları satın alacağını söyledi. Yedi araba için 700 bin lira kapora verildi. B. bize de ‘Siz de arabalara şimdiden müşteri bulun’ ifadeleri kullandı. Parayı aldıktan sonra bir anda ortadan kayboldu. Uzun bir süre ulaşamadık. Annesi Londra'da olduğunu söyledi. Bir süre sonra da ‘Cumhurbaşkanı ülkeye döviz girmesini istiyor. Bize gelecek 50 arabayı Katarlılara sattılar. Para gelince vereceğim’ demeye başladı. Daha sonra bu kişilerin nüfus kullanarak dolandırıcılık yaptıklarını öğrendik’ diye konuştu.

ANNEMİN BAĞLANTILARI VAR….

Olayın diğer tanığı C.T.’ın ifadesinde, ‘ M.E., arabalar için önden para verdi. Bu paranın 700 bin lira olduğunu biliyorum. Bu ödemeden kısa bir süre sonra bir arabanın hazır olduğunu söyledi. Bu arabanın parasını da aldığını öğrendik. Sonraki günlerde aralarında ne konuştuklarını bilmiyorum. B. iki ay kadar hiç dükkana gelmedi. Telefonu sürekli kapalıydı. Annesi Londra'da olduğunu söyledi. M. E. ‘ye sonraki aramasında annesinin bağlantıları olduğunu, o bağlantıları kullanarak arabaları Katarlılara satacaklarını söylemiş. M.E. daha sonra yanımıza gelerek bizden yardım istedi. Biz de hukuki yollara başvurmasını istedik. B. M. annesinin nüfuzunu kullanarak milleti dolandırmaya çalıştığını öğrendim’ diye konuştu.

SEN ÖZELSİN AĞABEY!

B. M.’nin dolandırıcılık yöntemleri ‘Bu kadarına da pes’ dedirtecek türden. B. M., protez ürünleri ticareti yapan M.E.’yi etkilemek için bazı devlet dairelerine götürdüğü ortaya çıktı. Bir bürokratın B. M.’yi kapıda karşılaması, bir devlet dairesi girişinde X-Ray başında bulunan polisin ‘Siz özel misafirimizsin. Buradan geçmenize gerek yok’ diyerek arama yaptırmadığı iddia edildi.

Kaynak:Master Haber