Adil Gür'den yerel seçim açıklaması! İstanbul'da İmamoğlu'nun oyları düştü mü? AK Parti İstanbul'u yeniden alacak mı?

Adil Gür'den yerel seçim açıklaması! İstanbul'da İmamoğlu'nun oyları düştü mü? AK Parti İstanbul'u yeniden alacak mı?
A&G Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gür, Master Haber TV'ye konuştu. Yerel seçimlerle ilgili öngörülerini paylaşan Gür, İstanbul'da kimin kazanacağı ile ilgili kritik tespitlerde bulundu. "Ekrem İmamoğlu'nun oyları arttı mı, azaldı mı?" sorusunun yanıtlayan Gür, AK Parti'nin İstanbul'u yeniden kazanıp kazanamayacağı ile ilgili de ittifak detayına dikkat çekti.

Uzun süredir seçimlerle ilgili açıklamalarda bulunmayan A&G Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gür, Master Haber TV YouTube canlı yayınında yerel seçimlerle ilgili merak edilen soruları yanıtladı. Gür, yerel seçimlerde çok kıyasıya bir seçim olacağını ifade etti.

"Yerel seçimlerde partilerin stratejisine ne olacak?" sorusunu yanıtladı.

Öngörülerde bulunmak için çok erken. 2019 ve 2023 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerine ittifaklarla girdik. Bu seçimde ittifaklardan biri duruyor. AK Parti ve MHP ittifakı devam ediyor, diğer partiler ittifakın içinde mi dışında mı bilmiyoruz. DEM'in ne yapacağını bilemiyoruz. Bir önceki seçim sonuçlarına bakarak seçim sonuçları böyle olur demek çok erken. Adaylar belli olmadan partilerin oy oranları ile ilgili konuşma kanaatinde değilim. Bir önceki seçime göre bakıldığında başa baş gittiğini söyleyebiliriz. Pek çok büyükşehirde ciddi bir yarış vardı. Kıyasıya bir yarış olacağı aşikar.

YSK seçim takvimini açıkladı. Adaylar belli olduktan sonra konuşmak çok daha doğru olacak.

screenshot-28.png

Ekrem İmamoğlu'ndan oyları arttı mı düştü mü?

5 yıllık süre içinde araştırmalar yaptık. Türkiye son yıllarda inanılmaz kutuplaştı. Bazı yerlerde belediye başkanlarının hizmetleri etkili olurken, bazen de aidiyet duygusu ön plana çıkıyor. Bir önceki seçime baktığımızda İstanbul'da muhalefetin 4 puanlık lehine bir durum söz konusuydu ama ittifak vardı. Önümüzdeki seçimde görünen o ki bir ittifak olmayacak. Kıyasıya rekabet olacaktır ancak seçmen bu tip sorularda aidiyet duygusuyla hareket ediyor. Türkiye'de bu seçimlerde başarı ve başarısızlık etkili olacak ama ben kutuplaşma ve aidiyet duygusunun etkili olacağını düşünüyorum.

screenshot-29.png

CHP'de İzmir'de öne çıkan isim Dr. Buğra Gökçe. Sizin buradaki ön görüleriniz neler olur?

İzmir uzunca yıllardır kutuplaşmanın sert yaşandığı, seçim sonuçlarının belli olduğu illerden biriydi. İzmir'de şu anda aday belli değil. İzmir ciddi bir yarışa sahne olabilir. Ocak ayının ortasına kadar aday netleşmeyecek gibi görünüyor. Yerel seçimlerde adayın memleketinin önemli olduğunu biliyoruz. İzmir'de sürpriz sonuçlar olabilir. İzmir'de AK Parti'nin adayı da önemli. AK Parti adayının Hamza Dağ olduğu söyleniyor. İYİ Parti'nin ne kadar oy alacağı kadar DEM'in İzmir'de aday çıkarıp çıkarmayacağı da önemli. Bir önceki seçimlere bakıldığında gerçekten ciddi yarışlar yaşanacak. Sadece CHP belediyelerinin olduğu yerlerde yarış olmayacak. Belirleyici olan elbette ki adaylardır.

Kaynak:Master Haber