Adalet Bakanı Tunç'tan Ogün Samast'ın tahliyesine ve FETÖ soruşturmasına ilişkin açıklama

Adalet Bakanı Tunç'tan Ogün Samast'ın tahliyesine ve FETÖ soruşturmasına ilişkin açıklama
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Tunç'a Ogün Samast'ın tahliye edilmesi ve FETÖ'den yeniden hakkında soruşturma başlatılması soruldu. Bakan Tunç, "Bu konular yargısal süreçlerle ilgili" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden dönüş olmadığını ifade eden Bakan Tunç'a Ogün Samast'ın tahliyesi de soruldu.

50+1 MESELESİ TBMM'DE DEĞERLENDİRİLEBİLİR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bir istikrar sistemi olduğuna dikkat çekti. Bu sistemden herhangi bir dönüşün olmadığını dile getiren Bakan Tunç, "Yeni ihtiyaçlar durumunda yeni değişikliklerin değerlendirilerek sistemde reform ihtiyacı varsa kaçınılamayacağını dile getirdik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirdiği 50+1 meselesi de bu çerçevede TBMM'de değerlendirilebilir" dedi.

OGÜN SAMAST AÇIKLAMASI

Adalet Bakanı Tunç'un açıklamasından satırbaşları:

Bu konular yargısal süreçlerle ilgili. Dolayısıyla dosyaların evveliyatını bilmeden hüküm vermek doğru değil. Milletçe bunun arkaplanında ne var? diye soruldu. Tetikçi çocuk mahkemesinde değerlendirildi. Çocuk mahkemesinde yargılanan tetikçisinin çocuk olması sebebiyle 18 ile 24 yıla hükmedilmesi gereken ceza söz konusuydu. Ceza infaz kanuna göre cezası doldu. İnfaz hakiminin vermiş olduğu karar neticesinde şartlı tahliye gerçekleşmiş oldu. 2007'de bu cinayet işlendikten sonra konununun terör örgütüne ait olup olmadığı tartışıldı. Sonrasında bu kararlar kesinleştikten sonra 2016'da darbe girişiminden sonra bu cinayetin arkasında FETÖ'nün olup olmadığı konuşuldu. Tahliye olan Ogün Samast ile ilgili suç duyurusunda bulunuldu. Azmettirenlerin davası devam ediyor. Yeni iddianame tekrar çocuk mahkemesine sunuldu.