Açığa alınan 445 polisin içinde kimler var? KOM 450 bin sayfa dosyayı tam 9,5 ayda çözdü

Açığa alınan 445 polisin içinde kimler var? KOM 450 bin sayfa dosyayı tam 9,5 ayda çözdü
Bakan Yerlikaya FETÖ ile bağlantılı 445 polisin açığa alındığını ifade etmişti. masterhaber.com yazarı Özkan Tamirak açığa alınan 445 polisin içinde kimler olduğunu tek tek anlattı. Garson lakaplı gizliği tanığın bir türlü çözülemeyen ikinci SD kartını KOM (Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı) tam 9,5 ay süren çalışma sonucunda çözdü.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, inceleme kapsamında FETÖ ile irtibat ve iltisaklı olduğu belirlenen 445 aktif emniyet mensubunun açığa alındığını açıklamıştı. Master Haber TV YouTube canlı yayınında masterhaber.com yazarları Özkan Tamirak ile Murat Kelkitlioğlu konuyu masaya yatırdı. Master Gündem programında açığa alınarak haklarında idari soruşturma başlatılan 445 emniyet mensubunun içinde kimler olduğunu Özkan Tamirak anlattı.

AÇIĞA ALINAN 445 POLİSİN İÇİNDE KİMLER VAR?

Bakan Yerlikaya, 445 aktif emniyet mensubu FETÖ ile iltisaklı olduğu belirlenerek açığa alındığını duyurmuştu. masterhaber.com yazarı Özkan Tamirak, operasyonun detaylarını anlattı. Tamirak şunları söyledi:

2017'de hatırlarsanız "Garson" isimli gizli tanık iki tane SD kart getirdi. Bunlardan biri çözülmüş, biri çözülememişti. MİT bunu çözdü. Emniyet, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı (KOM) dairesine bu belgeleri teslim etti.

screenshot-25-004.png

BELGELER TAM 450 BİN SAYFA

Belgeler tam 450 bin sayfa. KOM polisi 9,5 ay bu belgenin içini taradı. Mahremler listesi çıkmaya başladı. 2006-2017'nin kodlamaları vardı. 320 bin polis. Bunların hepsi Fetullahçı değil. Bazılarına hain demişler. Bu kadar polisi her yıl fişlemişler. Fişledikleri polislerle ilgili tüm bilgileri Pensilvanya'ya aktarmışlar. Nasıl bilgiler var bu bilgiler içinde? Her şeyi terörist başına soruyorlar.

YÜZDE 80'İ POLİS MEMURU

445 emniyet mensubunun yüzde 80'i polis memuru. Yüzde 20'si komiser ve komiser yardımcısı. Emniyet amiri ve üstü yok. 81 ile yayılmış polisler.

Garson'un verdiği dosyanın tamamı çözüldü. Emniyetteki FETÖ temizliği çok büyük oranda bitti. Garson'un verdiği listedeki kripto örgütçüler tespit edildi. MİT çözdü, emniyete verdi. Bunların hepsi teyit edildi.

screenshot-24.png

HER ŞEYİ TEK TEK FETÖ ELEBAŞINA AKTARIYORLARMIŞ

Örgüt ne yapmış? Kendi adamlarını fişleyerek bir taraftan da devletin kucağına atmışlar. Böyle bir senaryo ile karşılaşacaklarını hayal etmediler. Fetullah Gülen'e giden ne? 17-25 Aralık darbe girişimindeki ve sonrasındaki tüm detayları Fetullah Gülen'e raporlamışlar. Bunun içerisindeki en önemli belgelerden biri buydu.

Açığa alınan 445 polisin içinde kimler var? Her şeyi Garson lakaplı gizli tanık ortaya çıkarmış!

FETHULLAH GÜLEN'E NE RAPORLADILAR?

Her şeyi Fetullah Gülen'e raporlamışlar. Gezi Parkı'na kadar. Her operasyon sorulmuş. Hangi dosyaları raporladıkları siviller olarak da her şey mevcut.

İdari soruşturma başlatıldı, bir de bu işin adli soruşturması var. ByLock yok, Bank Asya yok. Bunlar yerin altındaki isimler.