3 şehrimizde dereler taştı, yollar göle döndü!

3 şehrimizde dereler taştı, yollar göle döndü!
Meteoroloji günlerdir uyarı veriyordu, bugün yağmur Marmara'yı fena vurdu. 3 şehrimizde dereler taştı, yollar göle döndü.

Marmara'yı etkisi altına alan kuvvetli yağış sele neden oldu.  Çanakkale ve İzmir'de, gök gürültülü sağanak etkili oldu. Kepez beldesinde Kepez Deresi taştı. Yollar sular altında kaldı. 

Screenshot 56

Sürücüler yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Sağanağın neden olduğu sel nedeniyle bazı çöp konteynerleri devrildi. Çanakkale Belediyesi ekipleri, su birikintisi, sel oluşan bölgelerde suyun tahliyesi ve rögar kapaklarının tıkanmaması için temizlik çalışması yaptı.Screenshot 55

Çanakkale'de sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kepez beldesinde Kepez Deresi taştı.

Derede bağlı teknelerin bazıları su alarak zarar gördü. Balıkçılar, dereye giderek teknelerini kontrol etti. Kepez Belediyesi ekipleri bölgede iş makineleriyle temizlik çalışması başlattı. 

Meteoroloji yetkilileri tarafından yapılan ilk belirlemelere göre il merkezinde metrekareye 66, Eceabat'ta 59, Gökçeada'da 27 ve Lapseki'de ise 20 kilogram yağış düştüğü bildirildi.

Screenshot 54

İzmir'de yağmur nedeniyle trafikteki sürücü ve yayalar zor anlar yaşadı. Cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Bayraklı ilçesi Anadolu Caddesi de yağmur suları ile doldu. Belediye ekipleri ise yağışın ardından teyakkuza geçti. Sağanağın akşam saatlerinde kadar süreceği belirtildi.