2023 kış saati uygulaması ne zaman başlayacak? Türkiye'de bu yıl saatler geri alınacak mı?

2023 kış saati uygulaması ne zaman başlayacak? Türkiye'de bu yıl saatler geri alınacak mı?
Ekim ayının sonlarına yaklaşmamızla kış saati uygulaması gündeme geldi. Çoğu ülkede devam etmekte olan yaz ve kış saati uygulamasından dolayı cihazlar otomatik olarak saatleri geri alacağından dikkatli olunması gerekiyor. İşte arama motorlarında aratılmaya başlanan, Kış saati uygulamasına geçilecek mi? Saatler geri alınacak mı? gibi soruların cevapları...

Her yıl 28 Ekim’de Avrupa ülkeleri yaz saati uygulamasından kış saati uygulamasına geçiyor.  Türkiye'de ise enerji tasarrufu sağlamak ve güneş ışığından daha fazla için yaklaşık 5 senedir yaz saati uygulaması devam ediyor. Peki bu sene Türkiye'de kış saati uygulaması gerçekleşecek mi?


TÜRKİYE KIŞ SAATİ UYGULAMASINA GEÇECEK Mİ?
2016 yılında kaldırılan kış saati uygulması sebebiyle saatler geri alınmıyordu. 2023 yılında sabit saat uygulamasına bazı kesimler tepki göstermişti. Özellikle kış aylarında havanın çok geç saatlerde aydınlanması insanları psikolojik olarak kötü etkiliyor. Fakat Türkiye bu sene de kış saati uygulamasına geçmeyecek. Fakat Türkiye'de kullanılan bazı eski cihazlar otomatik olarak kış saati uygulamasına geçebilir. Bu yüzden dikkatli olunmalı. 

1642701323_430792


TÜRKİYE'DE KIŞ SAATİ UYGULAMASI NEDEN KALDIRILDI?
Ülkemizde gün ışığından daha fazla yararlanılabilinmesi için kış saati uygulaması kaldırıldı. Yaz saatinde daha fazla gün ışığından yararlanılıyor.