2 facia arasında 33 dakika vardı, 21 kişi acı şekilde hayatını kaybetmişti! Tır kazası davasında yeni bir gelişme yaşandı.

2 facia arasında 33 dakika vardı, 21 kişi acı şekilde hayatını kaybetmişti! Tır kazası davasında yeni bir gelişme yaşandı.
Mardin’in Derik ilçesinde, 2 TIR’ın neden olduğu, 1 polisin şehit, 20 sivilin hayatını kaybettiği ve 47 kişinin de yaralandığı kazaya ilişkin görülen davada, Umut Gündüz’ün ardından diğer şoför Yunus Şataflı da tahliye edildi.

Korkunç kaza, 20 Ağustos 2022’de Mardin Derik ilçesinde bulunan Bahçelievler Mahallesi’ndeki bir akaryakıt istasyonunun yakınında meydana geldi.

DİREKSİYON HAKİMİYETİNİ KAYBETTİ FACİA YAŞANDI!

Yunus Şataflı idaresindeki, gübre yüklü TIR, önce 2 araca ardından yayalara çarparak devrildi. Korkunç kazada 4 kişi hayatını kaybetti. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, jandarma, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Çevredeki insanlarda ekiplerin çalışmasını izlemeye başladı.

SADECE 33 DAKİKA SONRA…

Yaşanan kazanın üzerinden sadece 33 dakika geçti ve kan donduran bir olay daha yaşandı. Yine gübre yüklü olan Umut Gündüz idaresindeki başka bir TIR süratli bir şekilde kaza yerindeki kalabalığın arasına daldı.

CAN PAZARI YAŞANDI!

Kalabalıktakiler sağa sola kaçıştı. TIR, çok sayıda kişiyi ezip bir apartmana çarparak durabildi. Bu kazada da 1 polis memuru ile 16 sivil hayatını kaybetti. 6’sı ağır olmak üzere 47 kişi de yaralandı.

BİR ŞOFÖR 20 HAZİRAN’DA TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Kazadan sonra gözaltına alınan 2 şoför tutuklandı. 20 Haziran’da görülen duruşmada 2’nci kazaya neden olan Umut Gündüz tahliye edildi.

DİĞER ŞOFÖRDE TAHLİYE OLDU

Mardin’in 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 4’üncü duruşmasında ise çıkan kararla tutuklu şoför Yunus Şataflı da tahliye edildi.

Kaynak:DHA