2 evladını karton toplayarak okutuyor! Fedakar anne erkeklere taş çıkartıyor

Hatay'da sokak sokak dolaşarak karton ve plastik atık toplayarak ailesinin geçimini sağlayan fedakar anne Semira Kartonoğlu, 6 Şubat depremlerinde ailesiyle birlikte zor günler geçirdi. Depremin etkisiyle eşini kaybeden ve ekonomik zorluklarla mücadele eden Kartonoğlu, ailesinin geleceği için gece gündüz demeden çalışıyor.

53 yaşındaki Semira Kartonoğlu'nun eşi, 1 buçuk yıl önce beyin kanaması geçirerek konuşma ve çalışma yeteneğini kaybetti. Eşinin yerine geçen Kartonoğlu, aile ekonomisine katkıda bulunmak ve üniversitede eğitim gören iki çocuğunu okutmak için çöplerden karton ve plastik topluyor.

Kendi evi ağır hasar gördüğü için konteynerde yaşamak zorunda kalan Kartonoğlu, üstelik bu zorlu koşullara rağmen çocuklarının geleceği için mücadelesini sürdürüyor.

Semira Kartonoğlu'nun azmi ve fedakarlığı, Türkiye genelinde takdir topluyor. Yağmur çamur demeden sokaklarda çalışan bu cesur kadın, hayat mücadelesiyle erkeklere dahi örnek oluyor.

Kartonoğlu, yaptığı açıklamada, deprem sonrası zor günler geçirdiklerini ve evlerinin ağır hasar aldığını belirtti. Konteyner taleplerinin olumlu karşılandığını ve çeşitli yardımların kendilerine ulaştığını ifade etti.

Hatay Valiliği, kaymakamlık ve hayırseverlerden destek gördüğünü vurgulayan Kartonoğlu, üniversite okuyan çocukları için sağlanan burslarla büyük bir rahatlama yaşadıklarını söyledi.

Kartonoğlu, kadınların güçlü olduğunu ve hayat mücadelesine devam etmeleri gerektiğini belirterek, "Kadınlar her şeyi yapar. Kadınlara değer vermeliyiz. Her şeyi başarabiliriz. Kadınlarımızın günü kutlu olsun" dedi.

Kaynak:İHA