10 Kasım’da toplu taşıma ücretsiz mi? Otobüs, metro, metrobüs ücretsiz mi olacak?

10 Kasım’da toplu taşıma ücretsiz mi? Otobüs, metro, metrobüs ücretsiz mi olacak?
Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım'da yurdumuzun dört bir yanında anma törenleri düzenlenecek. Bu etkinliklere katılım göstermeyi isteyen vatandaşlar ise Google arama motorlarında "10 Kasım’da toplu taşıma ücretsiz mi? Otobüs, metro, metrobüs ücretsiz mi olacak?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki İstanbul, Ankara ve İzmir'de toplu taşıma ücretsiz mi olacak? İşte yanıtı...

10 Kasım'da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 85.yıldönümü nedeniyle yurdun birçok noktasında anma törenleri ve etkinlikler düzenlenecek. Türkiye'nin dört bir yanında düzenlenecek anma törenlerine gidecek vatandaşlar ise Google arama motorlarında "10 Kasım’da toplu taşıma ücretsiz mi? Otobüs, metro, metrobüs ücretsiz mi olacak?" sorusunu araştırmaya başladı. Peki 10 Kasım’da toplu taşıma ücretsiz mi? Otobüs, metro, metrobüs ücretsiz mi olacak? İşte yanıtı... 

10 KASIM RESMİ TATİL Mİ?

10 Kasım Atatürk'ü Anma ya da Atatürk haftası olarak farklı isimlerde kutlanıyor. 10 Kasım 1938 yılında Atatürk'ün vefatından sonra Ulusal Yas ilan edildi. 10 Kasım tarihi resmi tatil olarak geçmemektedir.  

10 KASIM'DA İETT, EGO ÜCRETSİZ Mİ OLACAK?

10 Kasım'da toplu taşıma araçları ücretsiz değildir. Aynı ücret tarifesi geçerli olacak. Toplu taşıma araçları dini ve milli bayramlarda ücretsiz hizmet veriyor. 10 Kasım resmi tatil olmadığı için bu tarihte toplu taşıma araçlarında ücretsiz ulaşım hizmeti verilmemektedir. 10 Kasım’da toplu taşıma araçlarının ücretsiz olacağı yönünde Ankara ve İstanbul Büyük Şehir Belediyeleri tarafından resmi bir karar gelmedi. 10 Kasım Cuma günü İETT ve diğer ulaşım araçları ücretsiz olmayacak.

Toplu taşıma araçları en son 29 Ekim tarihinde ücretsiz olarak kullanılabilmişti. Cuma günü ülke genelinde kamu kurumlarında, okullarda ve çeşitli yerlerde etkinlikler yapılacak ve Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85. yıl dönümü anılacak.

10 KASIM'DA OKULLAR KAPALI MI?

10 Kasım günü Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85. yıl dönümüdür. 10 Kasım resmi tatil değildir. Bundan dolayı da okullar tatil olmayacak aynı şekilde eğitim ve öğretim devam edecektir.