Meğer yıllarca yanlış uygulamışız! İşte çamaşır makinesinin ömrünü kısaltan o hata

Meğer yıllarca yanlış uygulamışız! İşte çamaşır makinesinin ömrünü kısaltan o hata
Çamaşır makineleri günlük hayatta sıkça kullandığımız beyaz eşyalardır. Çamaşırlarımızın daha detaylı şekilde temizlenmesini sağlayan çamaşır makineleri yanlış kullanım sonucunda ise performansını kaybetmeye başlar. Bu hata çamaşır makinesinin ömrünü kısaltıyor.

haber-ici-one-cikanlar-ustmanset-recovered.jpg

Günlük hayat içerisinde sıklıkla kullandığımız beyaz eşyalar olan çamaşır makinelerimiz zaman içerisinde performansını kaybedebilir. çamaşır yıkarken yaptığımız bazı hatalar çamaşır makinemizin performansını kötü şekilde etkiler ve makinelerimiz eskisi kadar güçlü çalışmaz.

Aynı zamanda bu hatalar çamaşır makinelerinin ömrünün de kısalmasına neden olarak uzun vadede çok fazla masrafa neden olur. çamaşır makinelerinin kullanımında yapılan bu hatayı öğrenerek makinenizi yıllarca yeni gibi kullanabilirsiniz. İşte çamaşır makinelerinin ömrünü yiyip bitiren o hata:

haber-ici-one-cik654anlar-ustmanset-recovered.jpg

Beyaz eşyaların etkili kullanımları patik bilgiler içerisinde yer alan püf noktalar ile oldukça kolaydır. Çamaşır makinelerinin etkili kullanımı olarak bilinen çamaşır yıkamanın püf noktası ise bizlere çamaşır yıkarken yaptığımız bir hatayı gösteriyor.

Çamaşır yıkarken tekrarlanan bu hata aslında çamaşırları yıkanma sürecinin hemen ardından ortaya çıkıyor. Çamaşır makinelerini kullandıktan sonra kötü kokuları gidermek için kapağının açık bırakılması pek çok açıdan risk taşıyan bir durum. Çamaşır makinesinin kapağının açık kalması kapak menteşelerinde aşınmaya neden oluyor.

Aynı zamanda çamaşır makinesinin kapağının açık kalması makine içerisindeki hassas elektrik devrelerinin zarar görmesine neden oluyor. Çamaşır makinelerinin kendi ieçrisinde havalandırma tasarımı zaten bulunuyor ve böylelikle kapağını açık bırakmanıza gerek kalmıyor.