Oğuzhan Özyakup futbola veda etti: Sözleşme uzatma teklifine ne yanıt verdi?

Oğuzhan Özyakup futbola veda etti: Sözleşme uzatma teklifine ne yanıt verdi?
Fortuna Sittard ile sözleşmesi sona eren Oğuzhan Özyakup, futbolu bırakma kararını ve bu süreçte yaşadığı kişisel zorlukları ESPN’e açıkladı. Özyakup, panik ataklarla mücadele sürecini ve bu konuda destek almanın önemini vurguladı.

Futbolu Bırakma Kararını Açıkladı

Fortuna Sittard ile sözleşmesi sona eren ve futbola veda eden Oğuzhan Özyakup, ESPN’e açıklamalarda bulundu. Özyakup, sözleşme uzatma görüşmelerine rağmen, bilinçaltında bu isteği taşımadığını ifade etti.

Kişisel ve Profesyonel Değerlendirme

Oğuzhan Özyakup, “Fortuna Sittard ile sözleşmemi uzatma konusunu düşündüm, ancak kendime ve çevremdekilere adil davranmak adına devam etmeme kararı aldım. Kendimden en iyi şekilde yararlanmak istiyor muyum, bu konuda net bir karar vermek zorundaydım” dedi.

Türkiye’ye Dönüş Seçeneği ve Panik Ataklar

Özyakup, Fortuna Sittard ile sözleşmesinin bitmesinin ardından Türkiye'ye dönme ihtimali hakkında da konuştu, ancak bu fikri hızla reddettiğini belirtti. Ayrıca, 2015 yılında başlayan ve tekrar nüksetmiş panik atakları hakkında bilgi verdi. Genç futbolculara bu konuda açık olmalarını ve yardım almalarını tavsiye etti. Kız kardeşinin ve bir mental koçun desteğiyle bu süreci daha iyi yönettiğini söyledi.

"BU HAYAT BANA UYGUN DEĞİL"

Türkiye'deki hayatın kendisine uygun olmadığını söyleyen Oğuzhan sözlerini şöyle tamamladı:

Eğer en üst seviyede performans göstermeye devam etmek istiyorsanız, bu konu hakkında konuşmalısınız. Eğer burada Ajax'ta oynuyorsanız, maçtan sonraki gün öğle yemeği için Amsterdam'a gidebilirsiniz. O zaman çok fazla insan sizi rahatsız etmez. Türkiye'de bu mümkün değil. Geçmişe baktığımda karakterimin bu hayata uygun olmadığını düşünüyorum.