Merih Demiral'ın gol sevincini yapay zeka yorumladı!

Merih Demiral'ın gol sevincini yapay zeka yorumladı!
Milli futbolcu Merih Demiral'ın Avusturya maçında attığı golden sonra yaptığı sevince UEFA tarafından soruşturma başlatıldı. Yapay zeka, UEFA'nın soruşturma başlattığı gol sevincini "Türkiye'nin tarihsel mirasını vurgulayan bir sembol" olarak yorumladı.

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 Turu'nda Avusturya'yı Merih Demiral'ın attığı gollerle devirdi. A Milli Futbol Takımı'nın attığı 2'nci golün ardından Merih Demiral'ın yaşadığı gol sevinci Avrupa'da büyük ses getirdi.

UEFA, milli futbolcunun gol sevincinin ardından skandal bir soruşturma başlattı. Merih Demiral'ın gol sevincine dair açılan soruşturmayla ilgili açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Avusturya ile Türkiye arasında 2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya'nın Leipzig kentinde oynanan 2024 UEFA Avrupa Şampiyonası Son 16 Turu maçıyla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiasıyla ilgili olarak UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31(4) maddesi uyarınca bir soruşturma açılmıştır. Bu konuyla ilgili daha fazla bilgin zamanı geldiğinde sunulacaktır."

YAPAY ZEKA YORUMLADI

Milli futbolcunun Avusturya maçında attığı golden sonraki 'bozkurt' sevincini yapay zeka ChatGPT yorumladı. Fanatik'in haberine göre; ChatGPT, Merih Demiral'ın gol sevincine dair şu ifadeleri kullandı:

"Milli Takım oyuncusu Merih Demiral'ın yaptığı kurt işareti, bu tarihsel ve kültürel arka plana dayanmaktadır. Bu işaret, milli duyguları harekete geçiren ve Türkiye'nin tarihsel mirasını vurgulayan bir sembol olarak kullanılır. Demiral'ın bu hareketi, hem sahadaki başarının bir kutlaması hem de milli birlik ve beraberlik mesajıdır.

Kurt işareti, derin Türk tarihine ve kültürüne dayanan, milliyetçi duyguları ifade eden güçlü bir semboldür. Merih Demiral'ın bu işareti yapması, hem bireysel hem de Türk milletine olan bağlılığını ifade etme şeklidir. Bu tür semboller, sporun ötesinde milli kimliği ve kültürel mirası yaşatmada önemli bir rol oynar."

"TÜRK OLDUĞUM İÇİN GURUR DUYUYORUM"

Milli futbolcu Merih Demiral, Avusturya maçındaki gol sevincine dair basın toplantısında konuşmuştu. Attığı golün ardından yaptığı 'bozkurt' sevincinin sorulması üzerine Merih Demiral şu ifadeleri kullanmıştı:

"Deneyimli stoper maç sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Bir gol sevinci vardı aklımda onu yaptım, Türklükle alakalı. Türk olduğum için çok gurur duyuyorum, o yüzden golden sonra onu iliklerime kadar hissetim. Bozkurt aklımda yoktu, taraftardan görünce tepkimiz gecikmedi. Öyle bir şey yapmak istedim, yaptığımdan dolayı çok da mutluyum."