Kaan Ayhan: Kimse Türkiye ile karşılaşmak istemiyor!

Kaan Ayhan: Kimse Türkiye ile karşılaşmak istemiyor!
Milli futbolcu Kaan Ayhan, A Milli Futbol Takımı'nın Hollanda ile oynayacağı müsabaka öncesi açıklamalarda bulundu.

2024 Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselen A Milli Futbol Takımı'nda vazgeçilmez oyunculardan Kaan Ayhan suskunluğunu bozdu.

Hollanda maçında takım olarak mücadele etmeleri gerektiğini belirten Kaan Ayhan, "Takım olarak mücadele etmemiz gerekiyor. Hollanda saygı duymamız gereken bir ülke. En iyi şekilde kendimizi hazırlıyoruz. Avusturya maçında bireysel olarak değil, takım olarak üstündük. Onlardan daha çok istedik. Hollanda maçında da bunu yaparsak başarılı oluruz" dedi.

Rakiplerin Türkiye ile oynamaktan çekindiğini vurgulayan Kaan Ayhan, "Kimse Türkiye ile karşılaşmak istemiyor, o hissi alıyorum. Çekya maçından sonra takımı daha bir istekli gördüm. Burayı hak ederek geldik, Avusturya maçındaki gibi savaşıp galibiyet için oynamaya çalışacağız" diye konuştu.

Saha içindeki görevine değinen Kaan Ayhan, "Orta sahadan bir oyuncuyu savunmaya çektiğinizde oyun kurma görevi ona kalıyor doğal olarak. Avusturya pres yapan bir takım olduğu için takıma özgüven vermek istedim. 'Avusturya istediği gibi bassın' diye anlattım takıma" yorumunda bulundu.

Kendisini orta saha olarak gördüğünü belirten Kaan Ayhan, "Ben kendimi orta saha olarak görüyorum. Vücut yapısı olarak da orayı kendime daha uygun görüyorum. Benim de işime geliyor aslında orta saha başlayıp sağa doğru geri gelmek. Bunu dünyada en iyi yapan Toni Kroos, o da orta saha başlayıp üçlüye düşüyor geride" açıklamasını yaptı.

Çekya maçında turnuvanın başladığını hissettiğini dile getiren Kaan Ayhan, "Portekiz maçından sonra özellikle Çekya ikinci yarıya doğru 'Şimdi turnuva başlıyor' enerjisini aldım takımdan. Şu anda da hem çok eğleniyoruz hem de maçlara hazırlanıyoruz. İnşallah sonu yine galibiyet olur. Biraz da sabırsızlandık, 1 aydır buradayız. Nereye kadar gidebileceğimizi bilmek istiyoruz artık" ifadelerini kullandı.