Ergin Ataman'ı delirtti! Maçta skandal pankart!

Ergin Ataman'ı delirtti! Maçta skandal pankart!
Panathinaikos ve İsrail ekibi Maccabi arasındaki maç sırasında açılan pankart, Ergin Ataman'ın büyük tepki göstermesine neden oldu.

Geçtiğimiz sezon EuroLeague’de şampiyonluğu elde ederek büyük bir başarıya imza atan Ergin Ataman’ın yönetimindeki Panathinaikos, yeni sezon öncesinde hazırlık maçında Maccabi ile karşılaştı. Maçı 88-75 kaybeden Panathinaikos cephesinde karşılaşma sırasında büyük bir gerginlik yaşandı.

Maçın oynandığı Lefkoşa’da, son çeyreğe girildiği sırada Panathinaikos taraftarlarının olduğu tribünde provokatif bir pankart açıldı. 50. yılını geride bırakan Kıbrıs Barış Harekatı'na atıfta bulunan ve üzerinde “50 yıllık hukuksuz işgali kimse unutmuyor” yazılı pankart, tepkilere neden oldu.

Bu çirkin pankart, maçın bitimine 9 dakika 22 saniye kala ekranlara yansıdı. 8 dakika 57 saniye kala ise Ergin Ataman, sahaya girerek hakemlere yönelik sert çıkışlarda bulundu ve kendisinin oyundan atılmasını istedi.

Yunan medyası, Ergin Ataman’ın bu tepkiyi Cedi Osman’a yapılan bir faul nedeniyle gösterdiğini öne sürdü. Fakat haberde, aynı dakikalarda açılan pankartın Ataman’ı öfkelendirdiği ve bu nedenle kendisini attırdığına dair iddialar da yer aldı.

Sonuç olarak, karşılaşma boyunca hem pankart hem de saha içindeki olaylar maçın önüne geçti. Ataman’ın gösterdiği tepki, maçtan çok bu skandal olayla anıldı.