Emmanuel Eboue'den Galatasaray ve Wilfired Zaha cevabı! 'Asla pişmanlık duymadım'

Emmanuel Eboue'den Galatasaray ve Wilfired Zaha cevabı! 'Asla pişmanlık duymadım'
Galatasaray'ın eski futbolcusu Emmanuel Eboue, kısa bir süre önce ülkesinde yayınlanan ve Galatasaray taraftarının tepkisini çeken röportaja dair konuştu.

Galatasaray'ın unutulmaz sağ beklerinden Emmanuel Eboue suskunluğunu bozdu. Ülkesinde yayınlanan bir röportajda Galatasaray hakkında kullandığı ifadelerin yanlış anlaşıldığını belirten Emmanuel Eboue, konuya dair çarpıcı ifadeler kullandı.

Emmanuel Eboue'nin daha önce yayınlanan röportajında, "Galatasaray'a gitmekle doğru bir karar vermedi. Ben Türkiye'de oynadım ve orası daha çok kariyerinin sonuna yaklaşmış oyunculara hitap ediyor" diye konuşmuştu.

Emmanuel Eboue, taraftarlardan gelen tepkiler sonrası sözlerinin yanlış anlaşıldığını dile getirdi. Galatasaray'ı çok sevdiğini belirten Emmanuel Eboue, Fanatik'e verdiği röportajda çarpıcı ifadeler kullandı.

Galatasaray'ı hiçbir zaman küçümsemediğini belirten Emmanuel Eboue, "Ben Galatasaray taraftarıyım ve Galatasaray'ı gerçekten çok seviyorum. Bu şekilde düşünen birisi nasıl Galatasaray'ı küçümseyebilir ki. Ben hiçbir zaman bu büyük kulübü küçümsemedim. Bundan sonra da asla böyle bir şey yapmam" dedi.

Yayınlanan röportaja dair konuşan Emmanuel Eboue, "Geçen yaşanan olaya dair bir gazeteci Zaha'nın telefon numarasının bende olup olmadığını sordu, ben de çok basit bir şekilde ona Zaha'nın numarasının bende olmadığını aktardım ve 'Hayır' bende numarası yok dedim" ifadelerini kullandı.

668558e3476db68b62c49176.webp

Zaha'nın telefonunun kendisinde olması durumunda tavsiyeler vereceğini belirten Emmanuel Eboue, "Eğer Zaha'nın bende telefon numarası olsaydı, onunla kesinlikle transfer öncesinde veya Galatasaray'a transfer olduktan sonra konuşurdum. Telefondan da olsa ona bazı şeyler hakkında kesinlikle bilgi verirdim. Galatasaray'da oynadığım için onu arayıp ona çok değerli tavsiyelerde bulunurdum. Bunu yapmam da çok doğal çünkü genellikle oyuncular transferlerinden önce bu tür konuşmalarda bulunabilirler. Yani diyeceğim o ki genellikle oyuncular arasında bu tür şeyler olur" diye konuştu.

Galatasaray'da forma giymekten pişman olmadığını vurgulayan Emmanuel Eboue, "O gün gazeteci benim söylediklerimi kesinlikle yanlış anladı. Bu kadarı da ayıp ama. Ben Galatasaray'da oynayan ve oynadığım yıllar içerisinde son derece mutlu olan bir oyuncuydum ve Türkiye'ye gitmekten dolayı da asla pişmanlık duymadım. Orada çok güzel günlerim geçti. Asla unutamayacağım anılar biriktirdim ki bu tür şeyler benim için çok önemli" açıklamasını yaptı.

Sözlerinin çarpıtıldığını belirten Emmanuel Eboue, "Tüm saydığım bu etkenlerden dolayı Zaha'nın Galatasaray'a transfer olarak hata yaptığını nasıl söyleyebilirim ki? Asla onun hakkında imza atarak hata yaptığını hiçbir zaman söylemedim. Bu mümkün değil" dedi.

Galatasaray hakkında kötü bir şey söylemeyeceğini vurgulayan Emmanuel Eboue, "Ben hiçbir zaman oyuncuların emekliliğe yaklaştığında Galatasaray'a gittiğini söylemedim. Böyle bir şey asla olamaz çünkü Galatasaray son derece büyük bir kulüp ve sadece Türkiye'de değil Avrupa çapında da tanınan ve çok iyi bir geçmişe sahip kulüp. Neredeyse dünyanın her yerinde tutkulu taraftarları var ve Galatasaray bir yere futbol oynamaya gittiğinde her zaman en iyi şekilde karşılanır ve değer görür. Bu faktörleri göz önüne aldığımızda benim Galatasaray hakkında kötü bir şey söylediğim düşünülemez" diye konuştu.

668558eb476db68b62c49178.webp

Galatasaray'ı her zaman takip ettiğini dile getiren Emmanuel Eboue, "Ben Galatasaray taraftarıyım ve özellikle Şampiyonlar Ligi maçlarında Galatasaray'ı her zaman destekliyorum ve çok yakından takip ediyorum. Galatasaray'ı çok sevdiğimi ve gerçekten çok büyük değer verdiğimi Instagram sayfama baktığınızda bile oldukça kolay bir şekilde anlayabilirsiniz. Sayfamda Galatasaray'a yönelik paylaşımlarımı gördüğünüz anda ne söylemek istediğimi daha iyi bir şekilde anlarsınız" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın kendisi için özel bir kulüp olduğunu vurgulayan Emmanuel Eboue son olarak şu sözleri dile getirdi:

"Galatasaray, benim için çok özel bir kulüp ve her zaman kalbimin derinliklerinde olacak. Orada yaşadığım anıları unutabileceğimi sanmıyorum çünkü hepsi muazzam maceralardı. Bu yüzden Galatasaray taraftarı beni asla yanlış anlasın istemem. Onlara sevgilerimi ve saygılarımı gönderiyorum. En içten dileklerimle selamlıyorum."