Canan Karatay, "Kısır kalırsınız" diyerek uyardı! Kahvaltıda o iki besine dikkat

Canan Karatay, "Kısır kalırsınız" diyerek uyardı! Kahvaltıda o iki besine dikkat
Prof. Dr. Canan Karatay, dikkat çeken uyarılarına bir yenisini daha ekledi. Sağlıklı beslenme ve hastalıklarla yaptığı açıklamalarla gündem olan Canan Karatay, bu kez kahvaltı sofralarının vazgeçilmez iki besini konusunda uyardı, "Kısır kalabilirsiniz" dedi.

Sağlıklı beslenme ve hastalıklar hakkında yaptığı uyarılarla sık sık gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay, dikkat çeken açıklamalarını sürdürüyor.

Bu kez kahvaltı sofralarının iki besinine dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay, iki besinin yanlış tüketilmesinin kısırlığa yol açabileceğini söyledi.

Karatay'ın açıklamasına göre, kahvaltı sofralarında farklı çeşitleriyle yerini alan zeytin ve peynire yapılan yanlış işlemler kısırlık riskini artıyor.

Bazen gıdaların daha sağlıklı olmasını sağlamak ya da lezzetini damak tadımıza uygun hale getirmek için bir takım işlemler yapıyoruz. Fakat bunların bazıları sağlığımızı riske atıyor. Anlaşılan o ki zeytin ve peyniri suya koyup tuzunu çıkartmak da bunlardan biri.

Canan2

"KISIR KALIRSINIZ"

İşte Pr. Dr. Canan Karatay'ın "kısır kalırsınız" diyerek vatandaşları uyardığı o açıklama:

Sağlıklı, yağlı, kristal kaya tuzlu peynir, zeytin yemezseniz; suya koyup onları koyup tuzunu çıkartıyorum' derseniz kısır kalırsınız. Bir de üstüne çamaşır suları, bulaşık suları, yüzey temizleyiciler... Yok böyle bir şey, hepsinin içinde zehir var. Evler temiz olmayacak, kirli yaşayacağız temiz yiyeceğiz.