Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a sert tepki: Millet istedi diye masaya götürdük onlar korktu

Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a sert tepki: Millet istedi diye masaya götürdük onlar korktu
Akşener, partisinin Uşak Teşkilat Buluşması'nda seçime müstakil girme kararlarını yineledi. Akşener, " Buradan ilan ediyorum: Bu benim talimatım her yerde tek başına giriyoruz. Her ilçede tek başına giriyoruz!" dedi. İmamoğlu ve Yavaş'a da sert tepki gösteren Akşener, "Bu millet istiyor diye onları masaya götürdük. Ama onlar korktu" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Uşak Teşkilat Buluşması'nda partililerle biraraya geldi. Buluşma öncesi basının karşısına geçen Akşener burada partisindeki istifa ve görevden almalara ilişkin 'kurumsal operasyon var' ifadelerini kaydedip, 'savaş ilan ediyorum' dedi.

Akşener parti buluşmasında da dikkat çeken açıklamalarına devam etti. Seçime tek başına gireceklerini yineleyen Akşener İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş ile ilgili de sert açıklamalarda bulundu.

'Gizli el devrede' diyen Akşener, "Kazanalım diye ağzımı açmadım. Millet bu arkadaşları istiyor diye bunları o masaya götürdüm. O masadan kovuldum. İkisi de korktu kabul etmedi. Benim değil milletin istediğini kabul etmediler" ifadelerini kaydetti.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

İstanbul ve Ankara bizim sayemizde kazanıldı. Geldik yalnız başımıza hür ve müstakil olarak seçimlere girmeye karar verdik. Arkadaş, yemediğimiz hakaret kalmadı. Televizyona baktım, ilk defa Türkiye'yi bir konuda birleştirmişiz. İktidarı da muhalefeti de birleştirmişiz.

Biz başkalarını bir şey yapmak için parti kurmadık. Tarlamıza el uzatan yok ama vallahi kırarım o eli. Bütün kanallarda gördüğüm şey bize derin bir nefret var. Sadece bize tahammül etmişler, işlerini görmek için.

Düne kadar olan hadiselere dokunacağım. Yerlere yattım gülmekten zap yapıyorum herifin teki, partinin paralarını çalmışım...Böyle bir manyakça cümle hiç kimse edemez. Mahkemede hesaplaşacağız.

'BİR EL DEVREYE GİRDİ'

Dün, anlaşıldı ki bir el devreye girdi. İlçe başkanlarımız, gençlik kollarımız aranıyor. Ayrılın deniyor. Şimdi buradan kararı ben GİK'e aldırmadım. Arkadaşlarım verdiler kararlarını. Ondan sonra gizli oylama yaptık 14-30'a hayır oyu çıktı.

'HER YERDE TEK BAŞINA SEÇİME GİRECEĞİZ'

Buradan ilan ediyorum: Bu benim talimatım her yerde tek başına giriyoruz. Her ilçede tek başına giriyoruz! Başaracağımıza inanıyorum. Başarı sizin, başarısızlık benimdir. Ona göre çalışacağız. Eğer bedel ödememi istemiyorsanız çalışacaksınız.

İYİ Parti'nin genel başkanı olarak söylüyorum: Hadi bakalım parmak sallayanlar! Dünkü televizyon ekranlarından konuşanları gördükten sonra, gördüm ki tek müttefikimiz Türk milletidir.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ'A SERT TEPKİ

Kazanalım diye ağzımı açmadım. Millet bu arkadaşları istiyor diye bunları o masaya götürdüm. O masadan kovuldum. Ve ikisi de korktu kabul etmedi. Benim değil milletin istediğini kabul etmediler.

Şimdi, dün benim için bir milattır. Bugüne kadar hiçbir siyasi partinin iç işlerine karışmadık. Kongre yaptılar üstümüze kaldı. Bana ne kardeşim sizin kongrenizden. Kim kazanırsa kazansın.

Kaynak:Masterhaber

İlgili Haberler