Zonguldak'ta fırtınada batan geminin daha önce mayına çarpıp hasar aldığı ortaya çıktı

Zonguldak'ta fırtınada batan geminin daha önce mayına çarpıp hasar aldığı ortaya çıktı
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşanan fırtına sonucu batan Türk bayraklı Kafkametler isimli kuru yük gemisinin, 5 Ekim'de Romanya kıyılarında mayına çarpıp hasar aldığı ortaya çıktı.

19 Kasım günü Karadeniz'de saatteki hızı 120 kilometreyi aşan kuvvetli fırtına ve yüksek dalga boyutları, Pallada ve Kafkametler adlı iki gemiyi büyük bir tehlike altına soktu. Pallada kuru yük gemisi sürüklenerek sahile yaklaşıp karaya oturdu. Mendireğe çarparak batan Kafkametler gemisi ise ortadan ikiye bölündü. 11 mürettebatı bulunan Kafkametler gemisinde bazı gemicilerin cansız bedenleri hala bulunamadı.

ekran-resmi-2023-11-25-11-26-52.png

ACI GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi'nin sosyal medya hesabından paylaştığı bir gönderi acı gerçeği ortaya çıkardı. TÜRK DEGS, Kafkametler gemisinin 5 Ekim 2023'te Romanya kıyılarında mayına çarparak hasar aldığını açıkladı.

X'te yer alan paylaşımda Merkez, şu ifadeleri kullandı:

"Geçtiğimiz günlerde Karadeniz’de fırtınada batan KAFKAMETLER gemisinin, 05 Ekim 2023’te Romanya kıyılarında mayına çarpıp hasar aldığını biliyor muydunuz?"

ekran-resmi-2023-11-25-11-31-44.png

TÜRK DEGS ayrıca olayın ardından Kafkametler gemisinin Reuters haber ajansına konu olduğunu gösteren link paylaştı.

Haberde gemide patlama yaşandığı ve hasar tespiti yapmak için kısa süreliğine demir attığı belirtilirken can kaybı olmadığı ifade ediliyor. Haberde Ukraynalı bir yetkili mayının 2. Dünya Savaşı'ndan kalma ya da geçen yılki savaş nedeniyle orada bırakılan bir mayın olabileceğini söylüyor.

İlgili Haberler