Sinan Ateş davası yarına ertelendi!

Sinan Ateş davası yarına ertelendi!
Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonrası öldürülen Sinan Ateş davasında ilk duruşma başladı. Duruşma öncesi konuşan Sinan Ateş‘in eşi Ayşe Ateş, “Eksik bir iddianame ile yarım bir mahkeme kuruldu” dedi. İddianamede yer almayan MHP, davaya katılma talebinde bulundu. Mahkeme heyeti talebi reddetti.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in Ankara’da suikast sonrası öldürülmesine ilişkin açılan davanın ilk duruşması başladı. 22 tutuklu sanık 19 ay sonra hakim karşısına çıktı. Duruşma Ayhan Bora Kaplan davasına da bakan 32. Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyor. Duruşmanın yapıldığı Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Duruşmayı izlemek için gelen Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, “Suçluların yargılanmasından başka bir şey istemiyoruz” dedi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Sinan Ateş cinayeti davası öncesinde Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü çevresinde ve içinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Cezaevi kampüsüne giden yolda trafik ve çevik kuvvet polisleri tarafından bazı araçlara arama işlemi uygulandı. Cezaevine giden yolda trafik yoğunluğu yaşanırken, yol kenarında TOMA araçları bekletildi. Cezaevi kampüsünde 10 kilometre çapında güvenlik önlemleri alındı. Kampüs önünde onlarca çevik kuvvet aracı ve çevik kuvvet polisleri beklerken, basın için ayrı bir alan hazırlandı.

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş adliyeye korumalarıyla geldi.

KILIÇDAROĞLU VE ÖZEL DURUŞMAYI TAKİP EDİYOR

Duruşmayı CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Musavat Dervişoğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve Sinan Oğan takip ediyor.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanları Atila Kaya, Suat Başaran, Hakan Ünser ve Alişan Satılmış, duruşmayı İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile birlikte takip ediyor.

“YARIM MAHKEME KURDULAR”

Duruşmayı izlemek için gelen Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, gazetecilere “Eksik bir iddianame ile yarım bir mahkeme kuruldu. Bizim isteğimiz ayrılan dosyanın hızlıca tamamlanması ve eklenerek, eksiklikler giderilerek yargılamanın yapılması. Suçluların yargılanmasından başka bir şey istemiyoruz. Hala gelmeyen deliller var. Mahkemede tüm bunları talep edeceğim. Yoğun güvenlik önlemleri altında yaşıyorum, gerekli haller dışında evden çıkmıyorum. Siyasi parti genel başkanları sağ olsunlar bizi yalnız bırakmayacaklarını açıkladılar” açıklamasında bulundu.