Ne kadar vergi ödedikleri merak ediliyordu: Master Haber o belgelere ulaştı

Ne kadar vergi ödedikleri merak ediliyordu: Master Haber o belgelere ulaştı
Milyonlarca lira kazanmasına rağmen 148 bin lira vergi ödeyen Dilan Polat’tan sonra herkes Amerika’da 10 daire satın alan Eylül Öztürk’ün ne kadar vergi ödediğini merak ediyordu. Herkesin merak ettiği o belgelere Master Haber ulaştı.

ERCAN ÖZTÜRK/ ÖZEL HABER

Master Haber Muhabiri Ercan Öztürk, sosyal medya fenomenlerin adına kurulan şirketlerin izini sürmeye devam ediyor. Kocası Barış Kenan Özkan ile birlikte Amerika’ya yerleşen Eylül Öztürk Özkan’ın adlarına kayıtlı olan iki şirketinin vergi kayıtlarına Master Haber ulaştı.

Özkan çiftinin Ümraniye adresine kayıtlı Fitalive şirketiyle yine Ümraniye adresine kayıtlı olan KEÖ Prodüksiyon şirketlerinin 2022 yılı sonunda devlete ne kadar vergi ödediklerine dair soru işaretleri bu belgelerle kalkmış oldu.

YABANCI ÜLKELERDEN SIFIR GELİR!

Özkan çiftinin kozmetik ürünlerini Fitalive Gıda Bitkisel Sağlık Ürünleri isimli firmanın üzerinden yapıyorlar. Bu firmanın İTO’ya kaydı 6 Eylül 2018 tarihinde yapılmış. Firmanın sermayesi 10 milyon lira. Ortakları Barış Kenan Özkan ve Özlem Özkan.

Firmanın adresi Ümraniye olarak gözüküyor. Şirketin 2022 yılında ödediği geçici vergi 24 bin 196 lira olurken, mahsup edilen toplam verginin 391 bin lira 348 lira oldu.

Yurtdışında temsilcilikler açılmasına karşın firmanın yurtdışından sağladığı kazancı sıfır olarak göstermesi dikkatlerden kaçmadı.

vergi.jpg

319 BİN LİRA KAR GÖSTERMİŞLER!

İkinci firma KEÖ Prodüksiyon oldu. Bu firmanın adresi de Ümraniye’de. Firmanın yönetiminde Barış Kenan Özkan ile Eylül Öztürk Özkan bulunuyor.

4 milyon lira olan şirketin kuruluşu ise 2017 yılı. Prodüksiyon işleri yapması gereken firmanın iş kolları bir hayli geniş tutulmuş.

vergi2.jpg

Güzellik salonlarının faaliyetleri cilt bakımı, kaş alma, ağda, manikür, pedikür, makyaj, kalıcı makyaj vb.nin bir arada sunulduğu salonlar (sağlık bakım hizmetleri hariç). Firmanın 2022 yılı sonundan ödediği geçici vergi 51 bin 943 lira oldu.

ugur.jpg

Firmanın ticari bilanço karı 174 bin 983 lira, toplam kar ise 319 bin 628 lira oldu. Özkan çiftine ait olan iki şirketin de vergilerle ilgili herhangi bir borçları bulunmuyor.

ekran-resmi-2023-11-27-06-29-06-001.png

10 EVİMİZ VAR AMA HEPSİ KÜÇÜK!

Amerika’da iddia edildiği gibi 10 dairelerinin olduğunu doğrulayan Öztürk, oturdukları havuzlu dairenin ise kira olduğunu belirtip, şahsi şirketleri ile ilgili olarak şunları açıkladı:

"Sosyal medyadaki iş hayatıma söylenildiği gibi 2 - 3 yıl önce değil 2014 yılında yani neredeyse 10 sene önce başladığımı, şahıs şirketinde başladığımı, daha sonra medya ve sosyal medya platformlarında birçok projede çalıştığımı belirttim."

"Evlerimizi ne şekilde ve hangi parayla aldığımızın izahının yanı sıra, sahip olduğumuz şirketlerin sayfalar dolusu KDV beyannamelerini en detaylı şekilde ilettik. Ayrıca sadece Türkiye'deki değil, Avrupa ve Amerika'daki şirketlerimizin de detaylarını evraklarla belirttik."

"Biz sürekli denetlenen uluslararası bir işletmeyiz. Kendi adımıza güzellik merkezlerimizin olmadığını toplamda 9 adet franchise şube ile yolumuza devam ettiğimizi belirttik."