Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden uyarı: Sağanak ve gök gürültülü yağışlar bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden uyarı: Sağanak ve gök gürültülü yağışlar bekleniyor
Meteoroloji, Türkiye genelinde birçok bölge için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı yaptı. Özellikle Marmara, Karadeniz ve Doğu Anadolu'da beklenen şiddetli yağışlar, ani sel, su baskını ve dolu gibi olumsuzluklara yol açabilir. Yetkililer, vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı.

Hava Durumu Raporu Açıklandı:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), son hava durumu tahminlerini paylaştı. Buna göre, Türkiye'nin kuzey ve iç bölgelerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor.

Yağış Uyarısı:

Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege'nin kuzeyi, Batı Akdeniz'in iç kesimleri (Isparta hariç), Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor. Diğer bölgelerde hava az bulutlu ve açık geçecek.

Kuvvetli Yağışlar Geliyor:

Marmara'nın kuzeyi, Doğu Akdeniz'in Toroslar bölgesi, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu yağışların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtiliyor.

Kastamonu'da Özel Uyarı:

Valilik, MGM'den alınan bilgilere dayanarak, Kastamonu'nun doğu kesimlerinde akşam saatlerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini duyurdu.

Tedbir Çağrısı:

Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya davet etti. Kuvvetli yağışların gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.