İzmir’de doğal gaz patlaması yaşandı! 4 kişi hayatını kaybetti 30 kişi yaralandı! İşte o anlar…

İzmir'in Torbalı ilçesinde, unlu mamul üretimi yapan bir iş yerinde patlama meydana geldi. Patlama anıın ilk görüntüleri paylaşılırken 5 kişinin öldüğünü, 57 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Ayrancılar Mahallesi, Barış Manço Caddesi'ndeki bir unlu mamuller dükkanında saat 15.00 sıralarında patlama oldu. Doğal gaz kaynaklı olduğu belirtilen patlamada çok sayıda kişi yaralandı. İhbarı üzerine adrese jandarma, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı.

ÖLÜ SAYISI 5'E ÇIKTI

İzmir Valisi Süleyman Elban 5 kişinin öldüğünü, 57 kişinin yaralandığını açıkladı.

İHMAL VAR MI?

Elban açıklamasında, 'Çok yönlü araştırmalar devam ediyor. Bu patlamayla igili ihmal, sorun var mı? Çok yönlü araştırmalar sonucunda ortaya çıkacak. Şu an için bir tespit yok' dedi.

VALİ ELBAN DETAYLARI PAYLAŞTI

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Dr. Süleyman Elban, 'Yapılan tespitlere göre; bir restoranda sanayi tipi bir tüpün patlaması sonucu 5 vatandaşımız hayatını kaybetti. Çok sayıda yaralı vatandaşımız da var. Ağır yaralı vatandaşlarımız da var. Bölgede 11 binamız da hasar aldı' dedi.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya patlamanın ardından son bilgileri sosyal medya hesabı X'ten paylaştı. Bakan Yerlikaya, "Bugün İzmir Torbalı’daki Fevzi Çakmak mahallesinde bulunan bir kıraathanede ilk belirlemelere göre sanayi tüpünden kaynaklandığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir.

Olay bölgesine; İzmir İl AFAD'dan 2 araç 9 personel, İl Sağlık Müdürlüğünden 8 ambulans 2 UMKE ekibi ve 36 personel sevk edilmiştir.

Patlamada maalesef 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 57 vatandaşımız da yaralanmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Konuya ilişkin tahkikat devam etmektedir. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir." ifadelerini kullandı.

Kaynak:DHA