Hakim ve savcı yükselmeleri Resmi Gazete'de!

Hakim ve savcı yükselmeleri Resmi Gazete'de!
Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

HSK’nin aldığı kararlarda, 31 Ağustos 2024 tarihi itibarıyla birinci sınıfa ayrılma incelemesine tabi tutulacak olan adli yargı hakimleri, Cumhuriyet başsavcıları ve savcılar ile idari yargı hakimlerinin isimlerinin yer aldığı listeler yayımlandı.

Söz konusu listelerde, 41 hakim, 17 savcı ve 11 idari yargı hakiminin isimleri bulundu. Ancak, Ağustos 2024 döneminde birinci dereceye yükselme incelemesine tabi tutulacak olanlar bu listeye dahil edilmedi.

Birinci dereceye yükselmiş ve sürelerini doldurmuş olmalarına rağmen isimlerini listede göremeyenler, 30 gün içinde HSK’ye yazılı başvurarak durumlarının incelenmesini talep edebilecek.

HSK’nin yayımladığı bir başka kararda ise, 2 yıllık yükselme sürelerini aldıkları maaş döneminde, Ağustos 2024 sonuna kadar tamamlayan adli yargı hakimleri, Cumhuriyet başsavcıları ve savcılar ile idari yargı hakimlerinin isimlerinin yer aldığı bir başka liste daha duyuruldu.

Bu kararlar doğrultusunda, yükselme sürecinde olan isimlerin, haklarını takip etmeleri ve gerekli başvuruları zamanında yapmaları büyük önem taşıyor.