Beşiktaş Belediyesi'nden Suudi Arabistan'a pankartlı tepki: Sokak donatıldı

Beşiktaş Belediyesi'nden Suudi Arabistan'a pankartlı tepki: Sokak donatıldı
Beşiktaş Belediyesi, Suudi Arabistan'da Süper Kupa final maçı öncesi yaşanan kriz sonrası Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nun bulunduğu Akasyalı Sokağın adının Fahreddin Paşa Sokağı olarak değiştirileceğini açıklamıştı. Belediye tarafından bu kez de sokağa, Türk bayrakları, Atatürk fotoğrafları ve 'Çöl Kaplanı Medine Kahramanı Fahrettin Paşa' yazılı pankartlar asıldı.

Suudi Arabistan'da oynanacak Süper Kupa finalinde, Suudi Arabistan yetkililerin Atatürk pankartı ve tişörtüne izin vermedi. Fenerbahçe ve Galatasaray, taleplerinden geri adım atmadı ve Süper Kupa finali iptal oldu.

Maç ileri bir tarihe ertelendi, iki takım yurda döndü. Yaşanan gelişmeler üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nun bulunduğu Akasyalı Sokağın isminin değiştirileceğini açıklamıştı.

besiktas-belediyesi-suudi-arabistan-baskonsoloslugunun-bulundugu-sokaga-col-kaplani-medine-kahramani-fahreddin-pasa-yazili-pankartlar-asti-8104-dhaphoto6.jpg

Açıklamanın ardından gece saatlerinde polis ekiplerinin güvenlik önlemleri aldığı sokağa Beşiktaş Belediyesi ekipleri tarafından Türk Bayrakları, Atatürk fotoğrafları ile 'Çöl kaplanı' lakabıyla anılan Ömer Fahreddin Türkkan Paşa'nın fotoğrafının bulunduğu 'Çöl Kaplanı Medine Kahramanı Fahrettin Paşa' yazılı pankartlar asıldı.

besiktas-belediyesi-suudi-arabistan-baskonsoloslugunun-bulundugu-sokaga-col-kaplani-medine-kahramani-fahreddin-pasa-yazili-pankartlar-asti-8104-dhaphoto3.jpg

Öte yandan, bazı taraftarlar ise başkonsolosluğun önüne gelip "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" yazılı pankart açtı.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA